Τι πρέπει να κάνεις για να μην κρυσταλλώνει η ζάχαρη;

Κολλάει και σε εσένα η ζάχαρη μέσα στο βαζάκι;

Είμαστε και εμείς που δεν καταναλώνουμε αρκετή ζάχαρη στο σπίτι και αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να ανοίγουμε κάποια στιγμή το βαζάκι και να την αντικρίζουμε κάπως... ξεραμένη. Βασικά έχει κολλήσει στα τοιχώματα του γυάλινου βάζου και έχει κρυσταλλωθεί. Η πρώτη μας κίνηση είναι να την χτυπήσουμε λίγο για να την «σπάσουμε» και έπειτα συνεχίζουμε κανονικά τη δουλίτσα μας. Υπάρχει όμως τρόπος για να μην ξεραίνεται η ζάχαρη. 

Πρώτη κίνηση και ιδιαίτερα σημαντική είναι να τοποθετείς το βάζο μέσα στο ψυγείο. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να συντηρήσεις τη ζάχαρη στην αρχική της μορφή. 

Αν πάλι δεν πρόλαβες το «κακό» και η ζάχαρη έχει ξεραθεί, τοποθέτησέ την σε ένα αεροστεγές σακουλάκι και ρίξε μέσα ένα marshmallow. Άφησέ το για αρκετές ώρες (ίσως και ένα 24ωρο) και θα δεις τη ζάχαρη να είναι και πάλι... όπως παλιά. 

Αυτό το διάβασες;

Διώξε τις κιτρινίλες από τα λευκά σεντόνια σου με αυτόν τον έξυπνο και εύκολο τρόπο

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies