Σε τσίμπησε κουνούπι; 5 τρόποι να διώξεις τη φαγούρα, με πράγματα που έχεις σπίτι σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Σε τσίμπησε κουνούπι; 5 τρόποι να διώξεις τη φαγούρα, με πράγματα που έχεις σπίτι σου

Και ξέχνα το ξύσιμο πια

Ωραίο το καλοκαίρι δεν λέμε, κανονίζεις διακοπές, πας για μπάνιο, μαυρίζεις, φέρνει όμως και κάτι κάθε φορά που έρχεται που το μισείς πολύ. Πάρα πολύ. Και όχι δεν αναφερόμαστε στις κατσαρίδες αυτήν τη φορά, αλλά στα κουνούπια. Έχεις τίποτα χειρότερο, από το να κοιμάσαι και να ακούς αυτόν τον ήχο να σου τριβελίζει τα αυτιά;

Έχεις και είναι όντως χειρότερο, αφού αν τελικά καταφέρει να σε τσιμπήσει, θα κάθεσαι για πολλή ώρα να ξύνεσαι μέχρι να σου περάσει η φαγούρα. Και ξέρουμε πως καθόλου δεν το θέλεις αυτό. Γι’ αυτό κι εμείς σου έχουμε 5 τρόπους να διώξεις την φαγούρα από το κουνούπι που σε τσίμπησε, χρησιμοποιώντας πράγματα που έχεις στο σπίτι σου.

Μέλι
Λίγο μέλι πάντα θα βρίσκεται μέσα στα ντουλάπια σου. Το μέλι θα καταπραΰνει την πληγείσα περιοχή και θα σου δώσει την αναγκαία ανακούφιση που χρειάζεσαι από τον κνησμό.

Δες και αυτό: How to: Φυσικοί τρόποι για να διώξεις τα κουνούπια

Μηλόξιδο
Βάλε μηλόξιδο στο τσίμπημα. Σε ένα κομμάτι βαμβάκι βάλε λίγο μηλόξιδο και καθάρισε ταμποναριστά το σημείο που σε τσίμπησε. Άφησε το για μερικά λεπτά, καθώς θα βοηθήσει και στην ανακούφιση του πόνου.

Λεμόνι ή lime
Κόψε ένα λεμόνι ή ένα lime στη μέση και τρίψε με αυτό, το σημείο που σε τσίμπησε το κουνούπι. Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις λίγο από τον χυμό του στην πληγή. Το κιτρικό οξύ έχει κάποιες ιδιότητες ανακούφισης από την φαγούρα.

Βρώμη
Το πλιγούρι βρώμης είναι γνωστό για τις ιδιότητές του κατά του κνησμού, οπότε κάνετε μια μικρή πάστα χρησιμοποιώντας βρώμη και λίγο νερό. Εφάρμοσε την στην περιοχή του τσιμπήματος, αφήστε την να στεγνώσει και στη συνέχεια ξέπλυνε τη.

Φλούδα μπανάνας
Ξεφλούδισε μια μπανάνα και αποθήκευσε την για αργότερα ή μπορείς και να τη φας εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια, καθαρίστε το τσίμπημα με σαπούνι και νερό. Μόλις είναι καθαρό, βάλε το εσωτερικό της φλούδας τσίμπημα για 5-10 λεπτά, τρίβοντας την στο δέρμα περιστασιακά. Η φλούδα μπανάνας μπορεί να ανακουφίσει οποιαδήποτε κνησμό.

Διάβασε ακόμη: 5 εντομοαπωθητικά φυτά για να μην σε τσιμπήσει ούτε ένα κουνούπι