Μικρά tips για να κάνεις το καλοκαίρι σου λίγο πιο δροσερό

Μικρά tips για να κάνεις το καλοκαίρι σου λίγο πιο δροσερό

Μπορεί το φετινό Καλοκαίρι να ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες αλλά, όπως φαίνεται, οι προσευχές σου εισακούστηκαν και τώρα βρέθηκες να… εκλιπαρείς για λίγες «ανάσες» δροσιάς. Η αλήθεια είναι πως ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι δυο καυτοί μήνες και για εμάς που όλη μέρα τρέχουμε στους δρόμους για επαγγελματικά ραντεβού και κοινωνικές υποχρεώσεις. Είναι, λοιπόν, δύσκολο να διατηρούμε τη φρεσκάδα και τη ψυχραιμία μας, όταν ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη για αυτό και χρειαζόμαστε τρόπους για να νιώθουμε φρέσκιες και καθαρές εντός και εκτός σπιτιού.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που χρειάζεσαι και εσύ ASAP μερικές «έξυπνες» και εύκολες λύσεις για να κάνεις το Καλοκαίρι σου λίγο πιο δροσερό, αξίζει να «τσεκάρεις» τα παρακάτω tips (εμάς μας γλίτωσαν σίγουρα από πολλή ταλαιπωρία)!

Ετοίμασε χειροποίητες και φρουτένιες γρανίτες

Δεν υπάρχει κάτι πιο αναζωογονητικό από μια δροσερή γρανίτα μετά το γραφείο. Φέτος, λοιπόν, φρόντισε να υπάρχουν κάθε μέρα στην κατάψυξή σου σπιτικές γρανίτες. Πάρε τους αγαπημένους χυμούς και φρούτα (καρπούζι, ροδάκινο, κεράσια, πεπόνι, ανανά) για να ετοιμάσεις δροσερά σνακ που θα απολαμβάνεις δίχως τύψεις (δεν θα παχύνεις, πίστεψέ μας). Αν δεν έχεις ειδικές θήκες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικές παγοκύστες και ξυλάκια. Δες εδώ μια πρωτότυπη συνταγή που λατρέψαμε φέτος!

fetossss

Απόλαυσε ένα aperitivo στο μπαλκόνι

Οι καλοκαιρινές βόλτες στην πόλη είναι «must» αλλά δεν μπορείς να βρίσκεσαι κάθε βράδυ εκτός σπιτιού (για λόγους οικονομικούς αλλά κυρίως, διότι χρειάζεσαι ξεκούραση μετά το γραφείο). Μια υπέροχη και δροσερή ιδέα, λοιπόν, για την εποχή που διανύουμε είναι να ετοιμάζεις τα δικά σου σπιτικά aperitivo και να τα απολαμβάνεις μόνη σου ή με τις φίλες σου στο μπαλκόνι. Η ιταλική after work συνήθεια που έχει γίνει πλέον trend είναι ό,τι πρέπει για ένα ζεστό βραδάκι στο σπίτι. Επίλεξε τη βάση που προτιμάς και βγάλε στην επιφάνεια το ιταλικό σου ταμπεραμέντο.

taperamento

Φρόντισε να αισθάνεσαι φρέσκια όπου και αν είσαι

Στα δικά μας καλοκαιρινά «must» περιλαμβάνονται και τα υγρά μαντηλάκια. Έχουν πάντα μια περίοπτη θέση στο μπαλκόνι, το σαλόνι μας και την… τσάντα μας, διότι μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε σε χέρια, πρόσωπο, λαιμό και ώμους ώστε μην «κολλάει» το δέρμα μας. Τα Zewa fresh to go είναι σούπερ απαλά και δεν περιέχουν οινόπνευμα, οπότε αν θέλεις να έχεις την απαραίτητη αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας, όπου και αν βρίσκεσαι, καλό είναι να τα έχεις πάντα μαζί σου.

mazi sou

Κάνε δροσιστικό pampering

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαρείς το σπίτι σου το Καλοκαίρι είναι να χαρίζεις όσο πιο συχνά μπορείς στον εαυτό σου μερικές pampering στιγμές. Για παράδειγμα, μπορείς να ετοιμάζεις τη δική σου σπιτική μάσκα ομορφιάς. Φρόντισε απλώς να βάζεις τα φρούτα που θα χρειαστείς από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο για να δροσίζεσαι άμεσα μόλις την εφαρμόσεις στο δέρμα ή τα μαλλιά σου. Εκτός από homemade μάσκες, μπορείς να κάνεις συχνά και ποδόλουτρα στο σπίτι για να αναζωογονείσαι και να κάνεις περισσότερο μαλακά τα ταλαιπωρημένα από τις πλατφόρμες και τα σανδάλια πόδια σου. Βρες ένα καλό έλαιο και χαλάρωσε.

xalarwse

Επένδυσε στις ανοιχτές αποχρώσεις

Όσο και αν λατρεύεις το μαύρο, αν θέλεις να τη βγάλεις «καθαρή» αυτό το ζεστό Καλοκαίρι αξίζει να επενδύσεις σε ρούχα ανοιχτών αποχρώσεων. Τα σκούρα χρώματα απορροφούν τη θερμότητα και σε κάνουν να ιδρώνεις στο γραφείο ή τις βόλτες σου στην πόλη. Ναι, τα υγρά σου μαντηλάκια θα σε βοηθήσουν να πεις «αντίο» στο δέρμα που «κολλάει» αλλά καλό είναι να κάνεις και εσύ κάτι για να βελτιώσεις την κατάσταση. Πες «ναι», λοιπόν, στο άσπρο και τις παλ αποχρώσεις αυτή τη σεζόν.

sezonnnnnn

Κράτα τα παντζούρια σου κλειστά

Απλή αλλά βασική συμβουλή για το Καλοκαίρι. Αν θέλεις να επιστρέφεις στο σπίτι από το γραφείο και να το βρίσκεις δροσερό, τότε φρόντισε να έχεις από το πρωί κλειστά όλα τα παντζούρια. Πάνω από το 30% της ανεπιθύμητης θερμότητας που υπάρχει στο σπίτι σου προέρχεται από τα παράθυρα, οπότε σίγουρα αξίζει να κρατάς το σπίτι σου στο σκοτάδι όσο πιο πολύ μπορείς.

mporeissss0000

Ακολούθησε, λοιπόν, τα παραπάνω tips και δεν θα το μετανιώσεις. Θα κάνουν το Καλοκαίρι σου λίγο πιο δροσερό και θα σου χαρίσουν την αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας που χρειάζεσαι είτε βρίσκεσαι στο σπίτι, είτε «τρέχεις» στους δρόμους της πόλης!