Πώς θα καθαρίσεις τα χαλιά σου πριν τα στρώσεις; Δες αυτή την DIY συνταγή

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πώς θα καθαρίσεις τα χαλιά σου πριν τα στρώσεις; Δες αυτή την DIY συνταγή

Είναι πιο απλό απ' όσο φαντάζεσαι

Πόσο συχνά καθαρίζεις τα πάντα μέσα στο σπίτι σου; Σίγουρα κάνεις ανά τακτικά διαστήματα τα παράθυρα, το πάτωμα, βάζεις πλυντήρια, ξεσκονίζεις κ.ο.κ, όμως το χειμώνα αφήνεις κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Πέρα από ένα κλασικό σκούπισμα, δεν καθαρίζεις συχνά τα χαλιά σου, και αυτό μόνο αρνητικό μπορεί να είναι.

Πριν τα στρώσεις –εάν δεν το έχεις ήδη κάνει- καλό θα ήταν να τα πας για πλύσιμο, προκειμένου να καθαριστούν πιο βαθιά και να μυρίζουν και ωραία. Αν ωστόσο δεν πρόλαβες να το κάνεις και τα έστρωσες έτσι, υπάρχει λύση και γι’ αυτό. Μπορείς να φτιάξεις μία σκόνη μόνη σου στο σπίτι, με την οποία μπορείς να τα καθαρίσεις όχι μόνο την πρώτη μέρα που τα έστρωσες, αλλά και πιο συχνά, προκειμένου να μοσχοβολάνε και να δείχνουν σαν καινούργια.

Δες και αυτό: Εξαφάνισε το λεκέ από καφέ στο χαλί (video)

Σίγουρα η δουλειά σου δεν σου αφήνει πολύ ελεύθερο χρόνο για να το κάνεις αυτό, με αυτήν τη diy σκόνη όμως μπορείς να τα καθαρίζεις κάθε φορά που βάζεις απλά σκούπα. Η συνταγή αυτή δεν είναι καθόλου τοξική, περιέχει ασφαλή και φυσικά υλικά και μπορείς να τη φτιάξεις μέσα σε λίγα λεπτά.

Θα χρειαστείς:
2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα
¼ φλιτζανιού σκόνη λεμονιού (μπορείς να βρεις στο εμπόριο)
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Σε ένα μπολ, ρίχνεις όλα τα υλικά και τα ανακατεύεις καλά. Την αφήνεις εκεί για ένα τέταρτο περίπου και στη συνέχεια την τοποθετείς σε ένα βαζάκι με καπάκι. Για να την χρησιμοποιήσεις τα πράγματα είναι πολύ απλά. Παίρνεις τη σκόνη που έφτιαξες, τη σκορπάς σε όλη την επιφάνεια του χαλιού (ή των χαλιών) σου, την αφήνεις για μισή ώρα και στη συνέχεια σκουπίζεις το χαλί σου, όπως θα έκανες κανονικά.

Μπορείς να τη χρησιμοποιείς έως και τρεις φορές την εβδομάδα. Όλα τα υλικά είναι αντιμικροβιακά και εκτός του ότι θα καθαρίσουν, θα δώσουν και μία ωραία μυρωδιά στα χαλιά σου.

Διάβασε ακόμη: 5 εντυπωσιακοί τρόποι για να καθαρίσεις τις πιο απαιτητικές ηλεκτρικές συσκευές (video)