Το μοναδικό μυστικό που πρέπει να γνωρίζεις για να πετύχουν τα μελομακάρονα

8 SHARES

Ένα θα είναι το κρυφό σου όπλο

Ενώ ακολουθείς κάθε χρόνο κατά γράμμα τη συνταγή για να πετύχεις τα μελομακάρονα, κάτι συμβαίνει και δεν σου πετυχαίνουν ακριβώς. Μήπως τελικά το πρόβλημα δεν είναι στο ζυμάρι για τα μελομακάρονα αλλά στο σιρόπι;

Κι όμως εκεί βρίσκεται όλο το θέμα. Τι σιρόπι για να έχει τη σωστή θερμοκρασία για το μέλωμα πρέπει να είναι φτιαγμένο από το προηγούμενο βράδυ και αφού το αφήσεις έξω χωρίς να το βάλεις στο ψυγείο.

Το τέλειο DIY δώρο για τις γιορτές: Μπισκότα χριστουγεννιάτικα σε βάζο (video)

Για να φτιάξεις το σιρόπι βάλε ίση ποσότητα ζάχαρης κρυσταλλικής, μελιού και νερού. Βράσε τα υλικά για 3-4 λεπτά και άφησε το σιρόπι να δέσει όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα κι ενώ τα μελομακάρονα είναι ζεστά και βγουν από τον φούρνο, τα βυθίζεις στο σιρόπι για 1 λεπτό, το βγάζεις, τα στραγγίζεις και πασπαλίζεις με το χοντροκομμένο καρυδάκι.

Θα σε κάνουμε βασίλισσα. Ακολούθησέ μας στο Instagram!
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies