5 χρήσεις για το απορρυπαντικό πιάτων που δεν έχεις ξανακούσει

4 SHARES

Θες να γυαλίσουν τα κοσμήματα; Βάλε απορρυπαντικό πιάτων

Αν νομίζεις πως το υγρό απορρυπαντικό πιάτων είναι ιδανικό μόνο για τους λεκέδες σε ποτήρια και ταψιά, κάνεις λάθος.

Υπάρχουν τόσες πολλές και εναλλακτικές χρήσεις για το υγρό πιάτων που θα τις λατρέψεις. 

Γυάλισε τα κοσμήματά σου:
Φτιάξε ένα μείγμα ανθρακούχας σόδας (αναψυκτικό) με σαπούνι για τα πιάτα και θα γυαλίσουν τα κοσμήματά σου. Οι φυσαλίδες θα βοηθήσουν να μαλακώσουν οι βρωμίτσες που έχουν μπει στα κοσμήματα ενώ το σαπούνι θα φτάσει μέχρι και την τελευταία μικρή ρωγμή. Άφησε τα κοσμήματα να μουλιάσουν για 5 λεπτά και καθάρισε με χλιαρό νερό.

Καθάρισε τις βούρτσες:
Ένα απλό μυστικό για να καθαρίσεις την βούρτσα των μαλλιών είναι περνώντας την με μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων αναμειγμένες με χλιαρό νερό.

Απαλλάξου από τα μικρά μυγάκια

Μιλάμε για εκείνα τα μυγάκια που περιτριγυρίζουν τα φρούτα στην κουζίνα και τα οποία θα μπορούσες να αποφύγεις τοποθετώντας ένα μικρό μπολάκι με ξίδι και υγρό απορρυπαντικό.

Εξαφάνισε τους λεκέδες από λάδια στο γκαράζ:
Αν έχεις δει ένα λεκέ από λάδια αυτοκινήτου στο γκαράζ, μπορείς να τον εξαφανίσεις, καλύπτοντάς τον με μαγειρική σόδα και τοποθετώντας υγρό απορρυπαντικών πιάτων από πάνω. Άφησε το υλικό να δράσει για λίγες ώρες και ξέπλυνε!

Ανανέωσε τα έπιπλα κήπου.
Πρόσθεσε μια κούπα απορρυπαντικού πιάτων σε ένα μπολ με ζεστό νερό και σκούπισε με πανί τα έπιπλα κήπου για να γυαλίζουν σαν καινούργια.

4 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ