Όλα τα μυστικά για να μειώσεις τον λογαριασμό θέρμανσης και να έχεις ένα ζεστό σπίτι

Πατούλια Κατερίνα
Όλα τα μυστικά για να μειώσεις τον λογαριασμό θέρμανσης και να έχεις ένα ζεστό σπίτι

Έτσι θα μειώσεις τον λογαριασμό θέρμανσης

Τα χρήματα για το πετρέλαιο είναι περιορισμένα και εννοείται πως δεν είναι δυνατόν να έχεις το κλιματιστικό ανοιχτό μέρα και νύχτα.

Πώς θα καταφέρεις να πληρώνεις λιγότερα χρήματα για τη θέρμανση αλλά ταυτόχρονα και να έχεις ένα πιο ζεστό σπίτι;

Σου έχουμε μερικά απλά μυστικά και λύσεις που μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα.

  1. Εκμεταλλεύσου το φως του ήλιου, ειδικά τις ημέρες του χειμώνα που ο ήλιος λάμπει και δεν φυσάει. Άνοιξε κουρτίνες και άφησε τον ήλιο να ζεστάνει το σπίτι.
  2. Όσον αφορά τις κουρτίνες, η αλλαγή σε χειμωνιάτικες και καλοκαιρινές δεν είναι απλά για διακοσμητικούς σκοπούς. Οι χοντρές κουρτίνες ή κουρτίνες με θερμαντική επένδυση μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι. Πρόσεξε μόνο να ανοίγεις τις χειμωνιάτικες κουρτίνες για να μπαίνει ο ήλιος το πρωί.
  3. Έχε το θερμοστάτη ανοιχτό και σταθερό σε μια μέτρια θερμοκρασία. Η λογική του ρυθμίζω το καλοριφέρ στους 30 βαθμούς για να ζεστάνει γρήγορα το σπίτι όταν επιστρέψω είναι πιο δαπανηρή από την υιοθέτηση μια σταθερής θερμοκρασίας 22 βαθμών ειδικά αν έχεις αέριο.
  4. Αν η μόνη πηγή θερμότητας είναι η ηλεκτρική σόμπα, ενίσχυσε την θερμότητα με χαλιά και μοκέτες που μονώνουν το πάτωμα φυσικά. Εκτός από το ότι ομορφαίνουν το σπίτι, τα χαλιά εμποδίζουν τον κρύο αέρα να ανεβαίνει από το πάτωμα στο δωμάτιο.
  5. Αν χρησιμοποιείς το κλιματιστικό ως μέσο θέρμανσης, πλύνε και στέγνωσε τα φίλτρα και μην αμελείς την συντήρησή του που μπορεί να μειώσει την θερμαντική του απόδοση αισθητά.
  6. Μείωσε την απώλεια θερμότητας και στους τοίχους. Κάλυψε τους τοίχους με μεγάλους καθρέφτες, πόστερ, πίνακες, ακόμα και με ταπετσαρία.
  7. Τέλος, αν έχεις έπιπλα μπροστά στα καλοριφέρ, την σόμπα, τους θερμοπομπούς ή το τζάκι, μετακίνησέ τα και ελευθέρωσε τα σώματα θερμότητας.


4 κινήσεις ματ για να έχεις πάντα ένα σπίτι πεντακάθαρο και τακτοποιημένο