3 tricks για να μην σε χτυπήσουν ξανά τα (καινούργια) παπούτσια σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 tricks για να μην σε χτυπήσουν ξανά τα (καινούργια) παπούτσια σου

Ήξερες κάποιο από αυτά;

Η ιστορία γνωστή, αγοράζεις καινούργια παπούτσια, τα φοράς και δύο ώρες αργότερα δεν μπορείς να περπατήσεις από τον πόνο. Σε χτύπησαν ξανά στους αστραγάλους (αλλά και πίσω) και σίγουρα θα κάνεις καιρό να τα ξαναφορέσεις. Αυτό όμως δεν συμβαίνει μόνο με τα καινούργια παπούτσια σου, μπορεί να συμβεί και με αυτά που ήδη έχεις.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι να μην τα ξαναφορέσεις, αλλά τι μπορείς να κάνεις για να εμποδίσεις από το να σε χτυπήσουν ξανά.

Αγόρασε πάτους
Οι πάτοι που θα βάλεις μέσα στα παπούτσια σου θα σου προσθέσουν λίγους πόντους και θα μειώσουν την επαφή με εκείνο το συγκεκριμένο σημείο στα πόδια σου, όπου γίνεται η τριβή και σου προκαλεί πληγές και αφόρητο πόνο. Επιπλέον, θα κάνουν τα παπούτσια σου πιο άνετα.
Φόρεσε διπλές κάλτσες
Δοκίμασε να φορέσεις τις κανονικές κάλτσες σου πάνω από ένα λεπτότερο ζευγάρι κάλτσες. Οι δύο κάλτσες θα διασταυρωθούν η μία με την άλλη και έτσι θα μειώσουν την ποσότητα τριβής που συμβαίνει απευθείας στο δέρμα της φτέρνας σου.
Χρησιμοποίησε τη θερμότητα
Φόρεσε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και τα παπούτσια σου. Χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι μαλλιών στη μεσαία θερμοκρασία, ζέστανε το πίσω μέρος των παπουτσιών σου μέχρι να γίνουν ελαφρώς εύπλαστα. Καθώς μετακινείς τα πόδια σου και περπατάς, το ζεστό υλικό θα «λυγίσει» ελαφρώς και θα ταιριάξει καλύτερα στο σχήμα της φτέρνας σου. Αυτό το trick λειτουργεί καλύτερα με υλικά από δέρμα, suede ή ύφασμα. Πρόσεξε μόνο να μην κρατάς το πιστολάκι πολύ κοντά στα παπούτσια σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να μην κάψεις ή λιώσεις τα παπούτσια σου.