Πώς θα γίνεις η πιο… αθόρυβη ένοικος!

Πώς θα γίνεις η πιο… αθόρυβη ένοικος!

Το σπίτι που κατοικώ, χωρίς υπερβολή, μπορώ να πω πως ανταποκρίνεται σχεδόν απόλυτα, στην εικόνα του σπιτιού που πάντα ονειρευόμουν! Μου πήρε αρκετό καιρό να το εντοπίσω αλλά, ήταν τεράστια ανακούφιση όταν είδα πως τελικά υπάρχει. Εκεί ναι, νιώθω όντως βασίλισσα! Είναι μία κουκλίστικη ευρύχωρη γκαρσονιέρα που βρίσκεται στον έβδομο όροφο μίας παλιάς πολυκατοικίας του κέντρου της Αθήνας. Έχει μία μεγάλη ταράτσα που το Καλοκαίρι «χωράει» όλους τους φίλους μου και κάθε Σάββατο πρωί εκεί απολαμβάνω το πρωινό και τον καφέ μου, θαυμάζοντας την Ακρόπολη. Ναι, φαντάζομαι πως πολλοί που διασχίζουν ακόμη τη δεκαετία των 20’s ονειρεύονται ένα παρόμοιο σπίτι, ωστόσο οφείλω να ομολογήσω πως έχει τρία «μελανά» σημεία, τα οποία δεν είχα προβλέψει, ούτε όταν το φανταζόμουν, ούτε όταν μετακόμιζα σε αυτό. Ευτυχώς, «εξοπλίζοντας» το νοικοκυριό μου με τα κατάλληλα… «επαναστατικά» εργαλεία, σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες μου και τον τρόπο ζωής μου, κανένας αστάθμητος παράγοντας δεν κατάφερε να μου «χαλάσει» το όνειρο που κατάφερα επιτέλους να πραγματοποιήσω!

1333

Παρακάτω, έχω καταγράψει τα τρία κοινά προβλήματα που όλοι λίγο-πολύ αντιμετωπίζουμε και χρειάστηκε να αντιμετωπίσω και εγώ στο συγκεκριμένο σπίτι, την ίδια στιγμή που σου προτείνω τους πιο άμεσους και… σίγουρους τρόπους επίλυσης. Κράτα σημειώσεις φίλη μου!

Παλιό σπίτι ίσον απαράδεκτη ηχομόνωση

Ονειρεύεσαι να μείνεις στο κέντρο; Ετοιμάσου να έρθεις πολύ, πολύ κοντά με τους γείτονες. Τα σπίτια που υπάρχουν και νοικιάζονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, είναι ως επί το πλείστον περασμένων δεκαετιών που εσωτερικά μόνο έχουν υποστεί μία μικρή ανακαίνιση. Αυτό σημαίνει πως οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή τους, είναι εξίσου παλιές και αναποτελεσματικές. Παράδειγμα, το τεράστιο πρόβλημα της ηχομόνωσης! Παρότι μένω στον τελευταίο όροφο και ο θόρυβος -όπως γνωρίζουμε- μεταφέρεται μόνο από κάτω προς τα πάνω, είναι αρκετές οι φορές που έχω λάβει από τον κύριο που μένει στο κάτω διαμέρισμα, ένα σημείωμα που με παρακαλάει να μην βάζω σκούπα μετά τις 22.00, γιατί η γυναίκα του… ενοχλείται. Για αυτό και εγώ, φρόντισα να βρω την πιο ήσυχη ηλεκτρική σκούπα της Philips! Συγκεκριμένα, η Philips Performer Silent με την εξελιγμένη τεχνολογία χαμηλού θορύβου που δεν της επιτρέπει να ξεπερνάει τα 66dB, είναι σίγουρα πολύ πιο ήσυχη από την τηλεόραση που βάζει στη διαπασών ο «από κάτω» όταν έχει κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα. Έτσι μπορώ να καθαρίζω το σπίτι μου όλα εκείνα τα βράδια που ψυχαναγκάζομαι μέχρι να δω την αντανακλασή μου να «λάμπει», στο πάτωμα της κουζίνας.

Plus: To πέλμα Turbo Brush επίσης, κάνει τη συγκατοίκηση με την ψιψίνα μου ακόμη πιο εύκολη, αφαιρώντας εύκολα και αποτελεσματικά όλες τις τρίχες και τα χνούδια!

5555888

Θέα και… σκόνη, πάνε μαζί

Ο έβδομος όροφος, μου παρέχει βγαίνοντας στην ταράτσα μία «αποστομωτική» πανοραμική θέα της πόλης, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο από τον Πειραιά, στο Λυκαβηττό και από εκεί στην επιβλητική Ακρόπολη. «Μπαίνοντας» στο σπίτι, αυτός ήταν και ο λόγος που η ταράτσα έγινε «hot spot» τόσο για την παρέα, όσο και για ανεπιθύμητους επισκέπτες όπως η… σκόνη. Ειλικρινά, πριν αποφασίσω να προχωρήσω στην επένδυση και να αποκτήσω μία σκούπα με πραγματικά υψηλές αποδόσεις, χρειαζόταν να σκουπίζω το πάτωμα, μέρα παρά μέρα τουλάχιστον. Η Philips Performer Silent, καθαρίζει εξίσου σχολαστικά τις επιφάνειες, είτε πρόκειτε για πλακάκι, χαλί ή ξύλινο δάπεδο. Επιπλέον, η ακτίνα δράσης του που εκτίνεται μέχρι και 12 μέτρα, μου δίνει την ευελιξία να μην αποσυνδέω τη συσκευή από την πρίζα, σε όποιον χώρο του σπιτιού και αν βρίσκομαι. Διαθέτοντας μία μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων όπως η βούρτσα και το ρύγχος, καταφέρνει και «φτάνει» ακόμη και από στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, απορροφώντας πάνω από το 99,99% της λεπτής σκόνης. Έτσι, μπορώ και ξεσκονίζω και τις κουρτίνες και τον ανεμιστήρα οροφής!

γγγ

Πόλη ίσον καυσαέριο ίσον μικρόβια

Όποιον κάτοικο μεγαλούπολης και να ρωτήσεις, όλοι έχουν το ίδιο παράπονο. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το καυσαέριο, μαζί με όλα τα επιβλαβή σωματίδια που περιλαμβάνει, όχι μόνο κάνουν την «καθημερινότητα» αφόρητη αλλά είναι ένας παράγοντας που επιβαρύνει σε βάθος χρόνου την υγεία μας. Όσο πιο κοντά στην «καρδιά» της πόλης βρίσκεσαι, τόσο πιο έντονα το αντιλαμβάνεσαι. Έπρεπε, λοιπόν, να λάβω δραστικά μέτρα για να με προστατεύσω, τουλάχιστον τις ώρες που βρίσκομαι εντός σπιτιού. Επιλέγοντας μία σύγχρονη σκούπα που διαθέτει αντιαλλεργικά φίλτρα με πιστοποίηση ECARF και αντιαλλεργικές σακούλες Ultra-Long Performance S-bag, απομακρύνω από το σπίτι, όχι μόνο τη σκόνη αλλά και τα αλλεργιογόνα, ενώ η μεγάλη χωρητικότητα του θαλάμου, συγκεντρώνει μέχρι και 4lt σκουπιδιών πριν χρειαστεί αλλαγή. Ακόμη και τη «δύσκολη» στιγμή που χρειάζεται να αφαιρέσω τη σακούλα από τη συσκευή, δεν έχω καθόλου επαφή με τη βρωμιά.

Μπορώ να πω ότι καταφέρνοντας να διατηρώ το σπίτι μου καθαρό και τακτοποιημένο, νιώθω ακόμη πιο άνετα σε αυτό και σιγά σιγά, αρχίζω να μετατρέπομαι σε… σπιτόγατο. Δεν χορταίνω να περνάω ατελείωτο χρόνο στο σπίτι, παρέα με φίλους τις μέρες που δεν χρειάζεται να βρίσκομαι στο γραφείο. Όπως και να έχει, αποκτώντας τις καλύτερες οικιακές συσκευές, δεν θα έχεις μόνο ένα… άψογο νοικοκυριό, αλλά και μία σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής.