Έπεσε γιαούρτι στα ρούχα σου; Δες πώς θα αφαιρέσεις τον λεκέ

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έπεσε γιαούρτι στα ρούχα σου; Δες πώς θα αφαιρέσεις τον λεκέ

Με 3 απλά βήματα

Το γιαούρτι μπορεί να τρώγεται σκέτο, όμως υπάρχουν πολλοί τύποι γιαουρτιού που αναμιγνύονται με φρούτα ή περιέχουν βαφές, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την απομάκρυνση ενός λεκέ. Όποιο και αν είναι το είδος του γιαουρτιού που σου αρέσει να τρως, τα παρακάτω βήματα μπορούν να αφαιρέσουν το λεκέ.

Οι λεκέδες από γιαούρτι είναι αρκετά εύκολο να αφαιρεθούν όταν είναι φρέσκοι, αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολοι αν είναι παλιοί και το γιαούρτι έχει ξεραθεί. Δες λοιπόν πώς θα τον αφαιρέσεις με τρία απλά βήματα.

Χρησιμοποίησε ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι (όχι αιχμηρό και κοφτερό) για να βγάλεις την περιττή ποσότητα του γιαουρτιού από το ύφασμα, προσπαθώντας βέβαια να μην εισχωρήσεις και άλλο πιο βαθιά στο ύφασμα τον λεκέ.

Ρίξε στον λεκέ κρύο νερό. Εάν είναι «φρέσκος» μπορείς να τον αφαιρέσεις μόνο με νερό. Εάν το σκέτο νερό δεν λειτουργήσει με τον σωστό τρόπο, ανέμειξε ¼ κ.γ υγρό πιάτων με ½ φλιτζανιού νερό και καθάρισε εκ νέου τον λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί τελείως το σημάδι. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις απορρυπαντικό χωρίς χρώμα, καθώς ενδέχεται να αφήσει σημάδι.

Αν ο λεκές επιμένει, τρίψε το με απορρυπαντικό ρούχων και άφησε το μέσα σε χλιαρό νερό για περίπου μισή ώρα. Εάν ο λεκές είχε ξεραθεί προτού μουλιάσεις το ρούχο ίσως χρειαστείς μία ή δύο ώρες. Έλεγχε τον λεκέ κάθε τόσο και τρίψε το λιγάκι με τα δάχτυλά σου.

Μόλις δεις πως έχεις αφαιρέσει τον λεκέ, πλύνε το ρούχο ως συνήθως και άφησέ το να στεγνώσει εντελώς. Μη το βάλεις στο στεγνωτήριο και μην προσπαθήσεις να το στεγνώσεις με το σίδερο, καθώς η θερμότητα ενδέχεται να κάνει τον λεκέ να αφήσει σημάδι, ακόμη και αυτός ουσιαστικά έχει φύγει.