Καθάρισε τις κεραμικές εστίες στην κουζίνα με δύο μόνο υλικά και σε χρόνο dt

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Καθάρισε τις κεραμικές εστίες στην κουζίνα με δύο μόνο υλικά και σε χρόνο dt

Δες πώς θα το κάνεις

Αν αυτό το Σαββατοκύριακο δε δουλεύεις και σκεφτόσουν να κάνεις μια γενική καθαριότητα στην κουζίνα σου, θα σου πούμε μπράβο που έχεις πάρει αυτή την απόφαση. Και τι είναι το πιο δύσκολο στην όλη υπόθεση; Μα φυσικά το καθάρισμα της ηλεκτρικής κουζίνας.

Ίσως υπάρχει ένας μικρότερος βαθμός δυσκολίας εάν η κουζίνα σου είναι κεραμική, οπότε θα σου πάρει και λιγότερο χρόνο για να την καθαρίσεις. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγο ξύδι και μαγειρική σόδα.

Ρίξε επάνω στις κεραμικές εστίες (δίνοντας έμφαση στους επίμονους λεκέδες) ένα λεπτό στρώμα ξύδι. Σκόρπισε τη σόδα σε όλα τα σημεία, αφού σιγουρευτείς πως έχεις ρίξει αρκετή ποσότητα ώστε να δημιουργήσει αφρό. Αυτός είναι που θα βοηθήσει και τα επίμονα σημάδια να φύγουν.

Άφησε τα να δράσουν για μερικά λεπτά και ξεκίνα να το σκουπίζεις κυκλικά με μια εφημερίδα. Μόλις η εφημερίδα αρχίσει να τρίβεται και να γίνεται πολύ λιπαρή από τις βρωμιές, αντικατέστησε τη. Μόλις την καθαρίσεις χρησιμοποίησε ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσεις το μείγμα αυτό της σόδας και με ένα άλλο καθαρό πανί πέρασε τη για να την καθαρίσεις τελείως.

Όχι και πολύ δύσκολο ε;

DPG Network