Δες πώς θα πλύνεις τους τοίχους στο σπίτι σου με 2 εύκολους τρόπους

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Δες πώς θα πλύνεις τους τοίχους στο σπίτι σου με 2 εύκολους τρόπους

Μία ακόμη δουλειά για το σουκού που έρχεται

Ξέρουμε πως το Σαββατοκύριακο δεν ενδείκνυται για δουλειές και προτιμάς να ξεκουράζεσαι, όμως αν όλες οι μέρες της εβδομάδας σε βρίσκουν στο γραφείο, κάποτε πρέπει να γίνουν και αυτές οι δουλειές. Και αναπόφευκτα ο κλήρος πέφτει στο Σαββατοκύριακο που εσύ θες και να ξεκουραστείς.

Αυτή τη φορά όμως δεν θα σε κουράσουμε πολύ. Θα σου πούμε απλά, πως ναι πρέπει να πλένεις τους τοίχους στο σπίτι σου και όσο κουραστικό και αν ακούγεται σου έχουμε 2 εύκολους τρόπους για να το κάνεις γρήγορα. Καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιήσεις χλωρίνη, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεθωριάσεις το χρώμα τους. Οπότε ακολούθησε τους δύο τρόπους παρακάτω:

Για ένα γρήγορο καθάρισμα, προκειμένου να ξεφορτωθείς τη σκόνη που ενδεχομένως έχει κολλήσει στους τοίχους σου, ανακάτεψε σε μία λεκάνη ζεστό νερό με ένα απαλό απορρυπαντικό. Αν ο χρόνος που έχεις σου επιτρέπει ένα πιο βαθύ καθάρισμα, τότε μέσα σε ένα κουβά με νερό (περίπου 3 λίτρα νερό) ρίξε 1 φλιτζάνι αμμωνία, μισό φλιτζάνι ξύδι και ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα.

Με ένα πανάκι καθάρισε τους τοίχους σου με κυκλικές κινήσεις, προκειμένου να μην αφήσεις σημάδια ή να μην χαλάσεις το χρώμα τους.

Extra tips:
• Μην ξεχνάς να τσεκάρεις σε μια γωνία τον τοίχο σου όσο τον καθαρίζεις, καθώς υπάρχει κίνδυνος να ξεβάψει.
• Καθάριζε πάντοτε τους τοίχους σου ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω.