Γράψε τα όλα στη λίστα

Γράψε τα όλα στη λίστα

Πόσο κόπο, χρόνο και χρήματα εξοικονομείς κάνοντας απλά μία λίστα;

Έλα παραδέξου το. Λατρεύεις να κάνεις λίστες για το κάθε τι στην καθημερινή σου ζωή. Από το σούπερ μάρκετ ως την ετοιμασία της βαλίτσας σου για τις διακοπές όλα τα γράφεις, το ψυγείο σου είναι γεμάτο χαρτάκια κάθε χρώματος και η ζωή σου είναι ένα post it.

Εσύ και το καρότσι του σούπερ μάρκετ

Δεν υπάρχει περίπτωση να θυμάσαι τα πάντα όταν θα πας στο σούπερ μάρκετ, ακόμα και αν έχεις μνήμη ελέφαντα, σίγουρα κάτι θα ξεχάσεις ή απλά θα παρασυρθείς και αγοράσεις πράγματα που δεν τα έχεις ανάγκη. Έχε πάντοτε μαζί σου την λίστα σου με ένα μολύβι, σημείωνε κάθε φορά τι έχεις αγοράσει και κράτα όσα δεν έχεις πάρει, για την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς.

Του πήρες δώρο γενεθλίων;

Κράτα δύο με τρεις σελίδες στο τέλος της ατζέντας σου και σημείωσε τα γενέθλια όλων των κοντινών σου φίλων. Δεν είναι ντροπή να μην θυμάσαι ημερομηνίες, για αυτό να συμβουλεύεσαι κάθε μέρα την ατζέντα σου.

Πόσο εμπιστεύεσαι το κινητό σου;

Είσαι σίγουρη πως το κινητό σου δεν θα χαλάσει και μαζί με αυτό να χάσεις και όλες τις επαφές σου; Μην σημειώνει τα τηλέφωνο μόνο στο κινητό, η καλή και παραδοσιακή τηλεφωνική ατζέντα δεν θα σε προδώσει ποτέ και η λίστα σου δεν θα χαθεί.

Παρασκευή 4μμ… του πότε;

Πάρε ένα ημερολόγιο τοίχου και μαγνήτισε το στο ψυγείο σου. Θα γίνει ο έμπιστος φίλος σου. Εκεί θα σημειώνεις τα ραντεβού σου, τα φάρμακα που πρέπει να πάρεις, το παιδίατρο της μικρής και ό,τι άλλο αφορά την οικογένεια.

Ο καινούριος μήνας μπήκε

Στην αρχή κάθε μήνα οργάνωσε τις μέρες σου και τον χρόνο σου, μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά θέλει επιτήρηση ώστε να διαγράφεις τι έχεις κάνει και να σημειώνεις ποια πρέπει να γίνουν. Αν οργανωθείς καλά, το μηνιαίο πρόγραμμα σου μπορεί και να σε σώσει από λοιπές σπατάλες και -εδώ που τα λέμε- να βάλει και την ζωή σου σε τάξη.