Έχεις μυγάκια στο μπάνιο σου; Δες 4 τρόπους να τα απομακρύνεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχεις μυγάκια στο μπάνιο σου; Δες 4 τρόπους να τα απομακρύνεις

Με πράγματα που έχεις στην κουζίνα σου

Αυτά τα μυγάκια που βλέπεις κατά διαστήματα στο μπάνιο σου ονομάζονται fruit flies. Όμως μάντεψε; Φυσικά και έλκονται, ούτε τρώνε φρούτα. Αντιθέτως, τρώνε τον μύκητα ή τη σήψη που αναπτύσσεται στα φρούτα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσελκύονται από τη μυρωδιά των σάπιων καρπών. Οι μύγες συνήθως βρίσκονται μέσα στο νεροχύτη του μπάνιου. Για να απαλλαγείς από τα μυγάκια αυτά υπάρχουν 4 τρόποι που ενδεχομένως δεν τους γνώριζες.

#1. Με αμμωνία

Εάν θέλεις να ξεφορτωθείς τα μυγάκια από τον νιπτήρα σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμμωνία. Δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο, ούτε θέλει ειδικές ικανότητες. Ρίξε απλά λίγη αμμωνία στον νιπτήρα (ή τη μπανιέρα) σου και στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό.

#2. Μηλόξυδο

Αυτό το εκπληκτικό προϊόν έχει μια ατελείωτη λίστα χρήσεων, από τις οποίες η μία είναι η δυνατότητα να σκοτώνει αυτά τα μυγάκια. Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη, η κίνηση είναι μία. Απλά παίρνεις το μπουκάλι με το μηλόξυδο και ρίχνεις λίγο μέσα στην αποχέτευση απευθείας. Ωστόσο, μπορείς να το ζεστάνεις λίγο πριν το ρίξεις μέσα στο σωλήνα, καθώς η θέρμανση βοηθά στην απελευθέρωση του αρώματος του μηλίτη, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην προσέλκυση περισσότερων μυγών.

Το μηλόξυδο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις μυγοπαγίδα. Βάλε λίγο σε ένα φλιτζάνι ή ένα ποτήρι και τοποθετήστε ένα χάρτινο ή πλαστικό χωνί στην κορυφή του. Το χωνί θα παρέχει ένα μεγάλο χώρο για τις μύγες, οι οποίες εν τέλει θα εισέλθουν στο γυαλί. Ωστόσο οι μύγες δεν είναι αρκετά έξυπνες για να βγουν από το λαιμό του χωνιού, κι έτσι θα παγιδευτούν μέσα στο ποτήρι.



#3. Κόκκινο κρασί

Εάν έχεις κόκκινο κρασί στο σπίτι σου, τότε θυσίασε μια μικρή ποσότητα για να απωθήσεις τις μύγες. Όπως και οι άνθρωποι, οι μύγες, ειδικά οι μύγες των καρπών, αγαπούν τη μυρωδιά του κρασιού. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παγίδα είναι τόσο αποτελεσματική. Άφησε μια μικρή ποσότητα κρασιού στο κάτω μέρος της φιάλης ή ρίξε λίγο κρασί σε ένα ποτήρι και κρατήστε το κοντά στον νεροχύτη ή σε μια γωνιά του μπάνιου σου. Την επόμενη μέρα, θα δεις τις μύγες να επιπλέουν μέσα.

#4. Diy μυγοπαγίδα

Μία φθηνή σπιτική μυγοπαγίδα μπορεί να γίνει με ανάμιξη μικρής ποσότητας απορρυπαντικού πιάτων και ξυδιού. Απλά ρίξε λίγο ξύδι και μερικές σταγόνες υγρού πιάτων σε ένα βάζο ή δοχείο. Έπειτα κάλυψε το με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κάνε μερικές τρύπες από πάνω έτσι ώστε να διευκολύνεις την είσοδο των μυγών. Η μυρωδιά του ξυδιού θα προσελκύσει τις μύγες, ενώ οι τρύπες που έχεις κάνει θα διευκολύνει την είσοδό τους. Το υγρό πιάτων, από την άλλη πλευρά, θα σκοτώσει τις μύγες.