Πώς θα κόψεις ένα ολόκληρο κοτόπουλο σε μερίδες μέσα σε λίγα λεπτά (video)

Πατούλια Κατερίνα
Πώς θα κόψεις ένα ολόκληρο κοτόπουλο σε μερίδες μέσα σε λίγα λεπτά (video)

Ολόκληρο κοτόπουλο φρέσκο ή σε μερίδες;

Για να κόψουμε σε μερίδες ένα ολόκληρο κοτόπουλο σε μερίδες, ειδικά το άψητο, πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας στο μαχαίρι που θα χρησιμοποιήσουμε.

Όπως θα δεις και στο βίντεο, υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά στην ανατομία του κοτόπουλου που πρέπει να ακολουθήσεις για να τα καταφέρεις, κι αυτή ξεκινάει από τα μπουτάκια.

Κόβουμε ανάμεσα στο σώμα του κοτόπουλου και τα πόδια, πατάμε πάνω στο μπούτι και το αφαιρούμε ενώ κόβουμε και την υπόλοιπη σάρκα που έχει απομείνει.

Επόμενο βήμα μας οι φτερούγες. Γυρίζουμε ανάποδα το κοτόπουλο και κόβουμε τις φτερούγες, ξαναγυρίζουμε το κοτόπουλο στην αρχική θέση και το κόβουμε στη μέση, ξεχωρίζοντας το στήθος από το πίσω κόκκαλο.

Για να ξεχωρίσεις τα δύο στήθη κοτόπουλου, βάλτο με την πέτσα προς τα κάτω, βάλε το μαχαίρι ανάμεσα στα στήθη και ξεχώρισέ τα.

Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, παίρνοντας τα μπουτάσκια και κάνοντας να κόψιμο στους συνδέσμους. Γυρίζουμε και πάλι το κοτόπουλο, και το χωρίζουμε στα δύο.



Αν δεν καταλάβες πολλά από την περιγραφή, δες το βίντεο και ακολούθησε τα βήματα τόσο για το άψητο κοτόπουλο, όσο και για το ψημένο, που θέλει ειδικούς χειρισμούς για να μην γεμίσετε λεκέδες, στα ρούχα και το τραπεζομάντηλο.