Έπεσε οδοντόκρεμα στα ρούχα σου; Δες πώς θα τον αφαιρέσεις σε χρόνο dt

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έπεσε οδοντόκρεμα στα ρούχα σου; Δες πώς θα τον αφαιρέσεις σε χρόνο dt

Πες αντίο στον ενοχλητικό λεκέ

Πόσες φορές όταν πλένεις τα δόντια σου βιαστικά δεν έχεις ρίξει πάνω στα ρούχα σου οδοντόκρεμα την οποία ξεπλένεις με νερό, όμως μετά συνειδητοποιείς πως ο λεκές είναι ακόμη εκεί; Και κάπως έτσι εσύ έχεις φύγει για δουλειά με τον λεκέ επάνω στο μπλουζάκι σου, νομίζοντας πως όλα είναι καλά #not.

Μη νομίζεις όμως πως η οδοντόκρεμα είναι ένας εύκολος λεκές, που μπορείς να καθαρίσεις έτσι απλά με νερό και να φύγεις. Χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από σκέτο νερό για να αφαιρέσεις τον λεκέ από τα ρούχα σου και θα σου πούμε ευθύς αμέσως τον τρόπο.

Τα πράγματα που θα χρειαστείς είναι τρία και φυσικά βρίσκονται μέσα στο σπίτι σου. Λίγο νερό, ένα μαχαίρι (όχι αιχμηρό) ή μία πλαστική κάρτα και λίγο από το απορρυπαντικό ρούχων σου είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να απομακρύνεις εύκολα και γρήγορα τον λεκέ. Τα πράγματα έχουν ως εξής: σε έναν λεκέ οδοντόκρεμας στα ρούχα σου, χρησιμοποίησε ένα μη αιχμηρό μαχαίρι ή την άκρη μιας πλαστικής κάρτας, για να σηκώσεις και να αφαιρέσεις το υπόλειμμα της οδοντόκρεμας από την επιφάνεια του υφάσματος.

Μην το τρίψεις, καθώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σπρώξεις τον λεκέ βαθύτερα μέσα στις ίνες του ρούχου. Ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό ρούχων σε ένα φλιτζάνι νερό. Βούτηξε ένα λευκό πανάκι μέσα στο μείγμα και τρίψε απαλά με αυτό το ρούχο σου μέχρι να φύγει ο λεκές. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία, βουτώντας ένα άλλο λευκό καθαρό πανάκι σε κρύο νερό και σκούπισε με αυτό το ρούχο σου, προκειμένου να φύγουν τα υπολείμματα απορρυπαντικού και οδοντόκρεμας από πάνω.

Άπλωσε το για λίγο να στεγνώσει και είσαι έτοιμη.