5 πράγματα στο σπίτι που δεν πρέπει να καθαρίζεις με νερό

Πατούλια Κατερίνα
5 πράγματα στο σπίτι που δεν πρέπει να καθαρίζεις με νερό

Μακριά το νερό από αυτά τα αντικείμενα

Ήρθε η ώρα για το κλασικό καθάρισμα του σπιτιού και δεν ξέρεις τι θα μπορούσες να καθαρίσεις με απλό νερό. Υπάρχουν κάποια αντικείμενα για τα οποία θα πρέπει να ξεχάσεις το νερό και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Δέρμα: Ο δερμάτινος καναπές πραγματικά δεν θα καθαρίσει με νερό, αλλά αντίθετα θα αφήσεις μια στάμπα στο έπιπλο που δύσκολα θα φύγει. Άσε που το νερό μπορεί να φθείρει και το ίδιο το δέρμα που με τον καιρό θα ξεφτίσει.

Όχι νερό σε μουσικά όργανα:
Ειδικά εκείνα που έχουν ως βάση το ξύλο, όπως είναι το πιάνο, η κιθάρα, το βιολί και οι ντραμς, μπορούν να αποχρωματιστούν με το νερό και εν τέλει να δημιουργηθεί πρόβλημα στο ίδιο το όργανο.

Ηλεκτρικές συσκευές:
Όπως η οθόνη της led τιβί, του κινητού είναι ευαίσθητες συσκευές και ειδικά η σκόνη και η βρωμιά, δεν θα φύγουν με το νερό αλλά θα κολλήσουν χειρότερα στις smart οθόνες. Προτίμησε βαμβάκι με οινόπνευμα.

Το πληκτρολόγιο:

Προς θεού, μην κάνεις ούτε για πλάκα την κίνηση να καθαρίσεις το πληκτρολόγιο με νερό μιας και ούτε η σκόνη θα φύγει και κινδυνεύεις να καταστρέψεις την συσκευή.

Τα παντός είδους φωτιστικά:

Νερό και ηλεκτρικό ρεύμα δεν πάνε μαζί, αντίθετα αν συναντηθούν μόνο καταστροφές θα συμβούν. Απόφυγε τα βρεγμένα με νερό πανιά πάνω σε φωτιστικά, λάμπες, διακόπτες ηλεκτρικού ρεύματος και πρίζες.