Απόκτησε στυλ χωρίς να αναστενάξει η τσέπη σου

Απόκτησε στυλ χωρίς να αναστενάξει η τσέπη σου

Μικρές συμβουλές για να αναδείξεις το στυλ σου χωρίς να ξοδευτείς.

Βγαίνεις μία απλή βόλτα με τις φίλες σου και πάντοτε καταλήγεις να γυρνάς σπίτι με σακούλες γεμάτες ρούχα που δεν θα φορέσεις ποτέ και που τα πιο πολλά από αυτά απλά δεν σου κάνουν. Και όμως υπάρχει λύση να συγκρατήσεις τον εαυτό σου και να αγοράζεις μόνο τα καλά και απαραίτητα, τα οποία θα ωφελήσουν και την τσέπη σου αλλά και την γκαρνταρόμπα σου.

Δωμάτιο πανικού

Μην πηγαίνεις ποτέ για ψώνια όταν βιάζεσαι ή δεν είσαι καλά ψυχολογικά. Όταν δεν είσαι σε συναισθηματικά σωστή θέση θα καταλήξεις να αγοράζεις πολλά και άχρηστα πράγματα και το χειρότερο χωρίς καν να το καταλάβεις. Διάλεξε να πας πρώτα μία βόλτα με κάποια φίλη σου να ηρεμίσεις και μετά να οργώσεις τα μαγαζιά.

Κινήσου έξυπνα

Ενημερώσου για εκπτώσεις και προσφορές, πριν κάνεις τις αγορές σου. Δεν ξέρεις πόσα χρήματα μπορείς να εξοικονομήσεις επειδή δεν πήρες ποτέ εκείνο το κουπόνι έξω από το πολυκατάστημα που ψωνίζεις.

Μην ξοδεύεις πολλά λεφτά στις πιο trend συλλογές. Προσπάθησε να βάλεις ένα όριο, αγοράζοντας κλασικά αλλά και trend κομμάτια, για να μπορείς πιο εύκολα να τα συνδυάσεις και την επόμενη σεζόν.

Αν είναι να ξοδέψεις, ξόδεψε χρήματα σε καλά υφάσματα και όχι σε συνθετικά που θα χαλάσουν μετά από κάποια πλυσίματα. Διάλεξε κομμάτια που κρατάνε στο χρόνο και νοιώθεις πως δεν θα τα βαρεθείς ποτέ.

Δώσε καινούρια πνοή

Μία κορδέλα, μία καρφίτσα, λίγα τρουκς σε ένα παλιό τοπ, βγάλε τον καλλιτέχνη που κρύβεται μέσα σου και διακοσμήστε απλά και εύκολα, χωρίς να είσαι ειδικός, τα παλιά σου ρούχα. Υπάρχουν στο Queen συμβουλές για diy Projects Που θα σας βοηθήσουν να πάρετε ιδέες για να λατρέψετε ξανά τα παλιά σας ρούχα.

Χάλασε το λάστιχο από το παλιό σου φουστάνι; Κόψε το πέρασε μία λωρίδα από δαντέλα στο στρίφωμα και έχεις την καινούρια σου μπλούζα. Σκέψου έξυπνα, κάνε μία μικρή έρευνα και τα παλιά σου ρούχα θα μοιάζουν σαν καινούρια.

Το παλιό κάποιου είναι το δικό σου καινούριο

Εκμεταλλέψου την μόδα του second hand και του vintage και αγόρασε παλιά ρούχα σε πιο οικονομικές τιμές και ακόμα καλύτερα πήγαινε στα τοπικά charity shops και αγόρασε τα ρούχα σου φτηνότερα, προσφέροντας τα λεφτά σου για καλό σκοπό και σε αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Φροντίδα και προδέρμ

Όσο πιο γλυκιά και περιποιητική είσαι με τα ρούχα σου, τόσο πιο πολύ θα αντέξουν. Όταν γυρνάς από την βόλτα σου, μην πετάς τα ρούχα σου στο πάτωμα ή απλά στην καρέκλα, απλά κρέμασε τα στην ντουλάπα ή βγάλτε να πάρουν λίγο αέρα, έτσι δεν θα χάσουν την φόρμα τους και θα παραμείνουν καινούρια για πιο πολύ καιρό.

Η μαμά τα ξέρει καλύτερα

Μην διστάσεις να ζητήσεις τις πολύτιμες συμβουλές τις μαμάς σου σε ότι έχει να κάνει με οικονομία, όσο μεγάλη και να είσαι αυτή θα είναι μεγαλύτερη και πάντα θα ξέρει λίγα περισσότερα από σένα. Όσο και να σου γκρινιάζει για την οικονομική σου κατάσταση, στο τέλος θα σε βοηθήσει όσο πιο καλύτερα μπορεί.