Κόλλησε λιωμένο τυρί στο πιάτο σου; Δες 2 τρόπους να το καθαρίσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κόλλησε λιωμένο τυρί στο πιάτο σου; Δες 2 τρόπους να το καθαρίσεις

Απλά, εύκολα και γρήγορα

Το cheese dip είναι η απόδειξη πως το λιωμένο τυρί μπορεί να κάνει ένα πιάτο πολύ πιο νόστιμο. Μπορεί όμως να κάνει το πιάτο σου και πιο δύσκολο στο καθάρισμα στην πορεία. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχεις προσπαθήσει να αφαιρέσεις το λιωμένο τσένταρ που έτρεξε από το τοστ και κόλλησε στο πιάτο ή τη γραβιέρα που έλιωσες στα μακαρόνια και στόλισες και το πιάτο σου με αυτή; Είναι ο εφιάλτης της κουζίνας και πρέπει να το παραδεχτείς.

Υπάρχουν όμως δύο εύκολοι τρόποι να το καθαρίσεις, και όλα να είναι όπως πριν, σα να μην συνέβη τίποτα απολύτως.

#1. Άφησε το να μουλιάσει σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό
Όλοι ξέρουμε πως η μέθοδος αυτή είναι η πιο εύκολη και αποτελεσματική, όμως πολλές φορές ξεχνιόμαστε και δεν την ακολουθούμε καν. Καθάρισε το νεροχύτη σου, κλείσε την τάπα γέμισε με ζεστό νερό και ρίξε απορρυπαντικό πιάτων. Βάλε μέσα το πιάτο σου και άφησε το για καμιά ώρα.
Μόλις επιστρέψεις άδειασε το νεροχύτη και πλύνε το πιάτο σου όπως θα έκανες κανονικά. Το λιωμένο τυρί έχει ξεκολλήσει κι έχει εξαφανιστεί.

#2. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα είναι ένα ασφαλές αποξεστικό υλικό που δεν θα χαράξει τις επιφάνειες των πιάτων σου, αλλά θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του λιωμένου τυριού. Γέμισε τα πιατικά με ζεστό νερό. Στη συνέχεια άδειασε το και ρίξε μια χούφτα μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, τρίψε το λιωμένο τυρί με την μαγειρική σόδα. Ξέπλυνε τα πιατικά και προσθέστε περισσότερη σόδα μέχρι να καθαριστεί. Μόλις ο λεκές απομακρυνθεί πλύνε τα πιάτα σου όπως συνήθως.