Πώς θα μαλακώσεις το βούτυρο μέσα σε δέκα λεπτά

2 SHARES

Βιάζεσαι να φτιάξεις τη συνταγή σου;

Πολλές συνταγές για αρτοσκευάσματα και επιδόρπια όπως μπισκότα, muffins, ή frosting κρέμες χρειάζονται βούτυρο το οποίο έχει ανακατευτεί με ζάχαρη. Το βούτυρο είναι ένα στερεό λίπος που μπορεί να συγκρατήσει τον αέρα. Ωστόσο, αν έχεις προσπαθήσει ποτέ να κάνεις κρέμα το κρύο βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο, ξέρεις ότι δεν λειτουργεί και πολύ καλά (δημιουργεί ένα άμορφο και ανομοιόμορφο μείγμα).

Το μαλακό βούτυρο είναι ένα σημαντικό βήμα για να βεβαιωθείς ότι η συνταγή σου θα έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να μαλακώσεις το βούτυρο, είναι να το βγάλεις από το ψυγείο και να το αφήσεις να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά πριν τη χρήση.

Εάν δεν έχεις το χρόνο να αφήσεις το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει μόνο του, μπορείς να δοκιμάσεις αυτό τον γρήγορο τρόπο.

Βάλε 500 ml νερού σε ένα ποτήρι μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων σου (προφανώς και πρέπει να είναι κατάλληλο σκεύος). Άφησε το μέσα, άνοιξε τον φούρνο και άφησε το για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Μόλις ολοκληρώσεις το βήμα αυτό κόψε το βούτυρο στη μέση και βάλε το σε ένα μπολ (ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων).

Άνοιξε την πόρτα, βάλε μέσα το μπολ με το βούτυρο και βγάλε προσεκτικά το ποτήρι με το νερό που βράζει. Κλείσε τον φούρνο μικροκυμάτων με το μπολ μέσα και χωρίς να τον βάλεις σε λειτουργία, άφησε το μέσα για 10 λεπτά. Θα μαλακώσει από τον θερμαινόμενο, υγρό αέρα που έχει παγιδευτεί μέσα.

Εύκολο και γρήγορο, δεν συμφωνείς;

2 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ