Είμαστε 99% σίγουροι πως αποθηκεύεις τα αυγά στο λάθος σημείο του ψυγείου

Πατούλια Κατερίνα
Είμαστε 99% σίγουροι πως αποθηκεύεις τα αυγά στο λάθος σημείο του ψυγείου

Σίγουρα κάνεις αυτό το λάθος

Είναι αλήθεια πως μέσα στο ψυγείο και συγκεκριμένα στην πόρτα του ψυγείου υπάρχει μια ειδική θήκη για τα αυγά. Αν έχεις λοιπόν την εντύπωση πως το να τοποθετείς τα αυγά που αγοράζεις ή σου στέλνει η γιαγιά από το χωριό στο σημείο αυτό είναι η καλύτερη λύση, κάνεις λάθος, μεγάλο μάλιστα λάθος.

Η γενική οδηγία των ειδικών είναι έτσι κι αλλιώς να μπαίνουν τα αυγά στο ψυγείο. Από την άλλη, η σωστή αποθήκευση μπορεί να επιμηκύνει τον χρόνο ζωής των αυγών.



Έλα όμως που οι κατασκευαστές ψυγείων που φτιάχνουν την ειδική αυγοθήκη στην πόρτα της λευκής συσκευής, κάνουν μεγάλο λάθος. Η πόρτα είναι το πιο ζεστό σημείο του ψυγείου, το οποίο δεν έχει σταθερή θερμοκρασία. Τα αυγά χρειάζονται σταθερή θερμοκρασία κάτω από επτά βαθμούς κελσίου, για να μην αναπτύξουν βακτήρια και χαλάσουν σύντομα.

Η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις τα αυγά στην δική τους χάρτινη αυγοθήκη και να τα τοποθετήσεις στο πιο ψηλό ράφι του ψυγείου.

Τα αγοραστά αυγά είναι έτσι κι αλλιώς τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που να προφυλάσσεται εσωτερικά ο κρόκος και να μην σπάνε τα αυγά, οπότε αυτή είναι η πιο εύκολη λύση.