Πώς θα καθαρίσεις το καρπούζι με οδοντικό νήμα (video)

Πατούλια Κατερίνα
Πώς θα καθαρίσεις το καρπούζι με οδοντικό νήμα (video)

Yπάρχει ένας εύκολος τρόπος!

Το λατρεύεις! Μόλις το είδες να φιγουράρει στο μάρκετ, ολόκληρο ή μισό, κατάλαβες πως το καλοκαίρι άργησε αλλά είναι εδώ! Καρπούζι το δροσερό, καρπούζι το κατακόκκινο, καρπούζι με φέτα, γραβιέρα ή χαλούμι, καρπούζι στη σαλάτα, καρπούζι παντού.

Το πιο καλοκαιρινό φρούτο, παίρνει το όμορφο κόκκινο χρώμα του από ένα ιδιαίτερα ισχυρό αντιοξειδωτικό που λέγεται λυκοπένιο. Αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, συμβάλλοντας έτσι στη σταδιακή εξαφάνιση της κυτταρίτιδας, αλλά επίσης σε προστατεύει από την εμφάνιση παθήσεων της καρδιάς.

Με λίγα λόγια, τρως καρπούζι και η κυτταρίτιδα φεύγει και η καρδούλα σου δουλεύει ρολόι.

Αρχικά, πρέπει να βρούμε το πιο νόστιμο καρπούζι οπότε επίλεξε ένα οβάλ καρπούζι που το νιώθεις βαρύ για το μέγεθός του (αυτό σημαίνει ότι έχει περισσότερο χυμό) και έχει ομοιόμορφη, σκούρα πράσινη φλούδα. Το σημείο του βλαστού στο πάνω μέρος πρέπει να είναι κιτρινωπό.

Και ξεκινάμε το κόψιμο! Πλύνε το εξωτερικό μέρος του καρπουζιού για να απομακρύνεις τα υπολείμματα από χώμα ή λίπασμα. Έπειτα, με ένα μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι κόψ’ το οριζόντια στη μέση, ώστε να έχεις μια επίπεδη βάση για να το κόψεις σε φέτες.Κι εκεί μπαίνει στο κόλπο το οδοντικό νήμα!

Ακολούθησε τις οδηγίες στο παρακάτω βίντεο