Με αυτό το κόλπο θα αποθηκεύεις τα τηγάνια χωρίς να γρατζουνιστούν

Πατούλια Κατερίνα
Με αυτό το κόλπο θα αποθηκεύεις τα τηγάνια χωρίς να γρατζουνιστούν

Πήρες το καλύτερο αντικολλητικό τηγάνι της αγοράς και είσαι πανέτοιμη να διαπρέψεις στην κουζίνα. Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός πως η επιφάνεια του τηγανιού είναι αρκετά ευαίσθητη και η παραμικρή γρατζουνιά μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του τηγανιού.

Γιαυτό και είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε πάντα την απαλή πλευρά του σφουγγαριού μετά τη χρήση κι όχι σύρμα.

Εννοείται πως για το ανακάτεμα, προτιμάμε τα ξύλινα σκεύη, όπως κουτάλες για να μην ξύνουμε την επιφάνεια ή ακόμα και τα εργαλεία σιλικόνης.

Γενικά στα αντικολλητικά σκεύη, ακόμα κι αν μιλάμε για μπρίκι, συνίσταται το καθάρισμα στο χέρι μιας και το συχνό πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων θα φθείρει τις αντικολλητικές τους ιδιότητες πολύ πιο σύντομα.

Το μυστικό είναι να αφήσουμε να κρυώσει το σκεύος και σε πρώτη φάση να απομακρύνουμε τα εμφανή υπολείμματα της μαγειρικής με λίγο χαρτί κουζίνας. Έπειτα, αφήνουμε το σκεύος να μουλιάσει με χλιαρό νεράκι και σαπουνίζουμε σχολαστικά με ένα μαλακό σφουγγάρι.

Κι έπειτα, έρχεται η ώρα της αποθήκευσης, την οποία πολλές φορές δεν αξιολογούμε σωστά.

Πολλές φορές όταν αποθηκεύουμε τα αντικολλητικά τηγάνια ή ταψιά μας στο ντουλάπι, τα στοιβάζουμε με καπάκια κι άλλα σκεύη που μπορεί να έχουν αιχμηρές άκρες και με την τριβή να προκαλέσουν ζημιά.

Κι εδώ έρχεται το Tik Tok που με τα hacks που έχουμε μάθει μέσα από αυτό στην καραντίνα και μετά, απλά έχουμε γίνει οι καλύτερες νοικοκυρές.



To μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα φίλτρο καφέ που δεν έχεις χρησιμοποιήσει. Ουσιαστικά, ανοίγεις το φίλτρο στη μέση και τοποθετείς ένα φίλτρο ανάμεσα σε κάθε τηγάνι ή ταψί. Είναι μαι οικονομική και εύκολη λύση.