Κάθε πότε και πώς πρέπει να πλένεις τα σεντόνια;

Πατούλια Κατερίνα
Κάθε πότε και πώς πρέπει να πλένεις τα σεντόνια;

Φάκελος Σεντόνια: Τον ανοίγουμε σήμερα

Ξέρεις ποια ήταν η συμβουλή που ακολουθούσαμε ως φοιτήτριες το 2000 χωρίς να έχουμε κλιματιστικό στα σπίτια που νοικιάζαμε; Βάλε το σεντόνι στην κατάψυξη και δροσίζεσαι.

Φτάνουμε στο 2020 και στους μεγάλους καύσωνες και σίγουρα αναρωτιέσαι, πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια. Η Tricia Rose, ιδρύτρια της εταιρείας κλωστοϋφαντουργίας Rough Linen, δίνει τις απαραίτητες απαντήσεις κ ιεμείς πιάσαμε το σημειωματάριο.

Σύμφωνα με την Linen, η συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένεις τα σεντόνια εξαρτάται από την εποχή και τις νυχτερινές σου συνήθειες.

«Από το πόσο ιδρώνεις, το τι φοράς στο κρεβάτι και αν τρως στο κρεβάτι, επηρεάζεται το πόσο γρήγορα το κρεβάτι σου θα λερωθεί. Μια γυναίκα που κοιμάται για παράδειγμα φορώντας πιτζάμες κατά τη διάρκεια της άνοιξης, είναι μια άλλη περίπτωση από έναν αθλητή έφηβο που κοιμάται με το εσώρουχό του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Αν μοιράζεσαι ένα κρεβάτι με τον αγαπημένο σου, τα παιδιά σου ή την κολλητή σου, το σεντόνι θέλει πλύσιμο πολύ πιο συχνά.



Κατά γενικό κανόνα, η Rose συμβουλεύει να πλένεις τα σεντόνια κάθε εβδομάδα, ώστε να φαίνονται και να μυρίζουν όσο πιο φρέσκα γίνεται.

«Μία φορά την εβδομάδα είναι στάνταρ», λέει. «Εννοείται ότι αυτό έχει να κάνει και με την προσωπική προτίμηση, αλλά μόλις σταματήσεις να αισθάνεσαι τα σεντόνια σου φρέσκα, είναι η καλύτερη στιγμή για να τα πλύνεις».

Ποιο ύφασμα σεντονιού απαιτεί λιγότερο πλύσιμο; Μα φυσικά το λινό, που απωθεί τη βρωμιά και καθαρίζεται ακόμα και τινάζοντάς το.

Προσοχή με την μαξιλαροθήκη, την οποία πρέπει να πλένεις κάθε εβδομάδα ή και πιο σύντομα.