Κάνε το τεστ με το κερί για να δεις αν η προστατευτική σου μάσκα είναι καλή

Πατούλια Κατερίνα
Κάνε το τεστ με το κερί για να δεις αν η προστατευτική σου μάσκα είναι καλή

Η προστατευτική μάσκα έγινε υποχρεωτική σε πολλούς κλειστούς χώρους

Από σήμερα, η προστατευτική μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε ακόμα περισσότερους κλειστούς χώρους και αν δεν έχεις προμηθευτεί μάσκα, είναι η ώρα να το κάνεις πια.

Το θέμα είναι ποια μάσκα πραγματικά προστατεύει; Αυτή τη στιγμή, υπάρχει στο Tik Tok και στο Youtube, υπάρχει ένα τεστ που μπορεί να μας δώσει μια ιδέα για το πόσο αποτελεσματική είναι μια μάσκα.

Θα χρειαστείς ένα κερί, το οποίο αφού φορέσεις την μάσκα σου, θα προσπαθήσεις να το φυσήξεις.

Η καλή προστατευτική μάσκα, δεν θα επιτρέψει στα σταγονίδια από το στόμα σου να φτάσουν στο κερί και να το σβήσουν. Ένα απλό μαντήλι για παράδειγμα, δεν είναι καλυπτικό, όπως επίσης και μια μοδάτη αλλά λεπτή υφασμάτινη μάσκα.

Ο δρ Abraar Karan από το Ιατρικό τμήμα του Harvard, ανέφερε μάλιστα πως το να προσπαθήσεις να φυσήξεις ένα κερί, είναι περίπου ίδια με τον βαθμό σταγονιδίων που διαχέονται όταν βήχουμε για παράδειγμα.

Ένα άλλο τεστ για τις υφασμάτινες μάσκες, απαιτεί απλά έναν φακό. Πιάνεις και τεντώνεις τη μάσκα και βάζεις τον φακό από πίσω. Αν βλέπεις καθαρά, τότε το ύφασμα είναι διάτρητο και δεν θα συγκρατήσει τα σταγονίδια.



Θυμήσου πάντως, πως από σήμερα πρέπει να έχεις μάσκα μαζί ακόμα και στα καταστήματα λιανικής (φούρνο ή μάρκετ) αλλά και στο κομμωτήριο.