3 πράγματα που πρέπει να καθαρίζεις μόνο μια φορά το χρόνο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 πράγματα που πρέπει να καθαρίζεις μόνο μια φορά το χρόνο

Και δεν το γνώριζες

Είναι αλήθεια πως οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι το φόρτε μας ιδιαίτερα. Για την ακρίβεια δεν το είχαμε καθόλου και προτιμούσαμε –κάποτε- να τις φορτώνουμε στη μαμά. Όταν όμως έγινε η επανάσταση του «φεύγω από το σπίτι» και μείναμε μόνες μας, δεν είχαμε πια δίπλα μας τη μαμά για να της φορτώνουμε τις δουλειές και για να καθαρίζει γενικότερα. Και αυτό ήταν ένα πλήγμα, έπρεπε όμως μόνες να κουβαλήσουμε το φορτίο της ανεξαρτητοποίησης.

Ήταν δύσκολο, ψέματα δεν θα σου πούμε. Οι δουλειές του σπιτιού είναι το χειρότερο μας, όμως στην μετά covid εποχή έχει γίνει καθημερινότητα. Ευτυχώς όμως πέρα από τα βασικά που κάνουμε το τελευταίο διάστημα, κάποιος μας λυπήθηκε και υπάρχουν πράγματα που δεν χρειάζεται να καθαρίζουμε κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα.

Για την ακρίβεια υπάρχουν τρία πράγματα που μπορούμε να καθαρίζουμε μια φορά τον χρόνο (ουρλιάζουμε από χαρά). Και επειδή είμαστε σίγουρες πως κι εσύ έχεις χαρεί και ας μην το δείχνεις, ώρα να σου πούμε ποια είναι αυτά τα τρία πράγματα.

#1. Καθάρισμα της έξω μεριάς των παραθύρων
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθαρίζεις την έξω μεριά των παραθύρων συνεχώς. Μια φορά το χρόνο είναι αρκετή. Το εσωτερικό μπορείς να το κάνεις όσο συχνά θέλεις εσύ, αλλά την έξω πλευρά αλήθεια ποιος τη βλέπει;

#2. Κουρτίνες
Kατά τη διάρκεια του χειμώνα και ιδίως του καλοκαιριού οι κουρτίνες σου μαζεύουν σκόνη. Μια φορά τον χρόνο λοιπόν μπορείς να τις βγάλεις και να τις πλύνεις στο πλυντήριο σου να τις φρεσκάρεις. Παιχνιδάκι.

#3. Καθάρισμα χαλιών
Αυτό το γνωρίζεις και μόνη σου προφανώς. Ποιος ο λόγος να καθαρίζεις τα χαλιά σου περισσότερες από μία φορές το χρόνο; Την άνοιξη όταν πια βγάζεις και μαζεύεις τα χαλιά τότε μπορείς να τα πλύνεις και να τα αποθηκεύσεις μέχρι την επόμενο χειμώνα που θα τα χρησιμοποιήσεις ξανά. Άλλη μια δουλειά μείον λοιπόν.