Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στο ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα;

Πατούλια Κατερίνα
Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στο ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα;

Είναι το διάστημα που μπορεί να δεις το ρεύμα να κόβεται ξαφνικά ή που μπορεί το ψυγείο σου να χαλάσει ακόμα πιο ξαφνικά. Τι γίνεται όμως με τα τρόφιμα που έχεις μέσα στο ψυγείο; Πρέπει να ανησυχήσεις και να τα μετακινήσεις από την πρώτη στιγμή ή μήπως να παραμείνεις cool και ψύχραιμη;

Αρχικά, θυμήσου πως χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το ψυγείο θα παραμείνει σε ασφαλή θερμοκρασία για τέσσερις ώρες τουλάχιστον αν η πόρτα παραμείνει κλειστή. Αν το ψυγείο είναι μισογεμάτο, θα παραμείνει σε χαμηλή θερμοκρασία το εσωτερικό του για μια μέρα ενώ αν είναι γεμάτο για 2 εικοσιτετράωρα περίπου. Όσο πιο γεμάτο είναι, τόσο καλύτερο δηλαδή. .

Αν πάλι εσύ μπεις στη διαδικασία να ανοιγοκλείνεις την πόρτα, σίγουρα ο ασφαλής χρόνος μειώνεται.

Αν πάλι δεν είσαι σίγουρη πόσο κρύο είναι το ψυγείο, λογικά ένα θερμόμετρο θα σε βοηθήσει. Θυμήσου πως η θερμοκρασία στο εσωτερικό πρέπει να είναι στους 4 βαθμούς στην ψύξη και στους -12 στην κατάψυξη.

Βάλε ένα θερμόμετρο τροφίμων στο ψυγείο και στην κατάψυξη και έλεγξε τη θερμοκρασία.

Αν το κρέας, τα περισσεύματα φαγητού και τα αυγά έχουν μείνει στους 4 βαθμούς για περισσότερες από 2 ώρες, μαγείρεψέ τα! Ξεκίνα από τα πιο ευπαθή όπως το γάλα και συνέχισε με φρούτα και λαχανικά.



Αν πάλι μπορείς να γεμίσεις το ψυγείο με πάγο, δίνεις μερικές ώρες ζωής στα τρόφιμα. Θυμήσου επίσης πως τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε νερό όπως το κρέας ή τα φρούτα, θα παραμείνουν κατεψυγμένα για περισσότερα σε σχέση με άλλα όπως το ψωμί.