8 πράγματα που μπορείς να καθαρίζεις μόνο μία φορά τον χρόνο

Πατούλια Κατερίνα
8 πράγματα που μπορείς να καθαρίζεις μόνο μία φορά τον χρόνο

Ή και λιγότερο 

Η φετινή χρονιά σε έκλεισε στο σπίτι πιο πολύ από κάθε άλλη και είναι αλήθεια πως εσύ και οι δουλειές του νοικοκυριού βρεθήκατε αντιμέτωπες.

Στα καλά νέα που έχουμε σήμερα να σου προσφέρουμε είναι κάποια σημεία και συσκευές με τις οποίες χρειάζεται να ασχοληθείς μόλις μια φορά τον χρόνο με το καθάρισμά τους.

1Καθάρισμα τζακιού: Σου προτείνουμε να κάνεις το καθάρισμα και στα τζάμια και εσωτερικά άπαξ και σταματήσεις να χρησιμοποιείς το τζάκι τον χειμώνα κι όχι πριν ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς και πάλι το φθινόπωρο.

2Το πλυντήριο: Αν φροντίζεις να κάνεις τακτικά πλύσεις μόνο με νερό, σόδα και λευκό ξίδι, το πλυντήριο θα χρειάζεται μόνο μια φορά τον χρόνο καθάρισμα με βρεγμένη πετσέτα.

3Οι κουρτίνες: Αν δεν έχεις νήπια παιδιά στο σπίτι που να πιάνουν με τα λερωμένα δάχτυλά τους, τις κουρτίνες, τότε το πλύσιμο μια φορά κάθε σεζόν, είναι αρκετό. Οι κουρτίνες, ειδικά εκείνες από ευαίσθητα υφάσματα δεν πρέπει άλλωστε να πλένονται συχνότερα.

4Τα φώτα: Στο εβδομαδιαίο καθάρισμα, ένα απλό ξεσκόνισμα με το ειδικό πανί που καθαρίζεις και τα τζάμια είναι αρκετό για να αφαιρέσεις τη σκόνη από τα φώτα. Μια φορά τον χρόνο, μπορείς να βγάζεις τα φώτα, τα κρύσταλλα ή όποιο άλλο υλικό καλύπτει τις λάμπες και να τα πλένεις με νερό και σαπούνι.

5.Τα χαλιά: Και η ιδανική στιγμή είναι φυσικά προτού τα αποθηκεύσεις την άνοιξη. Για τους μικρούς λεκέδες, μπορείς να κάνεις το καθάρισμα επί τόπου.

  1. Οι τέντες: Ειδικά το εσωτερικό της τέντας, είναι σημείο που δεν του φαίνεται μεν αλλά μαζεύει μπόλικη σκόνη δε. Πάρε την σκούπα και το λάστιχο και πλύνε τις τέντες πριν τον βαρύ χειμώνα.

7.Τα παντζούρια: Οι παλιές νοικοκυρές γνωρίζουν καλά πως πέρα από τα τζάμια, θέλουν και τα παντζούρια καθάρισμα, με το λάστιχο, απλά μια φορά τον χρόνο είναι αρκετή.



8. O απορροφητήρας: Τσέκαρε το φίλτρο, βγάλε και πλύνε το, τσάκαρε τα πλαστικά, το σημείο πάνω από τον απορροφητήτα αλλά κάνε όλα τα παραπάνω, μόνο μια φορά τον χρόνο και είναι αρκετά.