Tέσσερα σημάδια πως το φαγητό στο εστιατόριο είναι προμαγειρεμένο

Πατούλια Κατερίνα
Tέσσερα σημάδια πως το φαγητό στο εστιατόριο είναι προμαγειρεμένο

Στα χρόνια του Covid19 όλα τα προσέχουμε

Στα χρόνια του κορονοϊού, το να βάλεις τα καλά σου, να κάνεις κράτηση σε εστιατόριο για να βρεις τραπέζι και να έχεις φροντίσει να είσαι εκεί ιδανικά για να έχεις ολοκληρώσει το γεύμα σου ως τις δώδεκα παρά πέντε, είναι διαδικασία ολόκληρη.

Οπότε, από την έξοδο αυτή έχεις και απαιτήσεις. Τι συμβαίνει όμως όταν το φαγητό είναι κατώτερο των προσδοκιών σου; Ποια είναι τα τέσσερα σημάδια πως μάλλον το εστιατόριο σου σερβίρει προ μαγειρεμένο φαγητό.

Αν η λίστα του μενού είναι ατελείωτη, τα πιάτα είναι κατεψυγμένα: Και δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά αλλά ποια κουζίνα και ποιος σεφ μπορεί να ετοιμάσει 100 διαφορετικά πιάτα από 20 διαφορετικές κουζίνες. Ακόμα και κατεψυγμένο να μην είναι όλο το πιάτο, ένας σεφ δεν μπορεί να έχει όλα τα υλικά για 100 διαφορετικά πιάτα φρέσκα και έτοιμα να τα φτιάξει από το μηδέν.

Αν η γεύση και η υφή του φαγητού είναι παράξενη, κάτι πάει στραβά:

Παραγγέλνεις την μπριζόλα medium ψημένη και φτάνει πραγματικά ένα κομμάτι κρέας ψημένο όπως πρέπει αλλά με περίεργη υφή και γεύση. Είναι πιθανό η μπριζόλα να έχει προψηθεί και να σερβίρεται ζεσταμένη στον φούρνο μικροκυμάτων. Έρευνες πιστοποιούν πως τα φαγητά που ζεσταίνονται στα μικροκύματα, έχουν δυστυχώς λιγότερη γεύση.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για καμία αλλαγή, κάτι πάει στραβά: Αν δεν θες κάποιο μπαχαρικό, αν θες κάποιο υλικό λιγότερο και δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, είναι πιθανό να είναι είτε όλο είτε κομμάτι του πιάτου προμαγειρεμένο.

Αν το φαγητό έρχεται πολύ γρήγορα, σίγουρα έχει προμαγειρετεί.

Τα μόνα πιάτα που θα έρθουν γρήγορα μετά την παραγγελία, είναι τα μαγειρευτά που ξέρεις καλά πως δεν γίνεται να ετοιμαστούν εκείνη τη στιγμή. Αν όμως ένα σουβλάκι έρθει μέσα σε ένα λεπτό, έχει προψηθεί πολλές ώρες πριν.