Κι όμως, δες πώς τα τσόφλια των αυγών είναι πολύτιμα για τα λουλούδια σου

Κι όμως, δες πώς τα τσόφλια των αυγών είναι πολύτιμα για τα λουλούδια σου

Την επόμενη φορά που σκοπεύεις να τα πετάξεις, ξανασκέψου το!

Όταν χρησιμοποιούμε ένα αυγό στην μαγειριή, συνηθίζουμε να πετάμε τα τσόφλια του στα σκουπίδια. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ενώ ο κρόκος και το ασπράδι αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών, υψηλής αξίας για τους ανθρώπους, τα τσόφλια είναι απλώς το περιτύλιγμα και τίποτα παραπάνω! Έτσι συνηθίζουμε να τα πετάμε καθώς -όπως νομίζουμε- δεν ωφελούν πουθενά.

Σύμφωνα όμως με το Apartment Therapy, το κέλυφος των αυγών μπορεί να χαρίσει ζωή στα λουλούδια μας. Ναι, καλά διάβασες. Οι περισσότεροι γεωπόνοι το γνωρίζουν χρόνια... Αποτελεί το μυστικό μιας καλής κομποστοποίησης και το μαγικό εκείνο συστατικό που κάνει τα φυτά και τα λουλούδια μας να ανθίζουν με φυσικό τρόπο.

Όπως σημειώνει το Apartment Therapy, «τα φυτά μας μπορούν πραγματικά να βοηθηθούν από τα αυγά -αλλά όχι με τον τρόπο που ίσως σκέφτεσαι». Σύμφωνα με έρευνες, το κέλυφος των αυγών, αποτελεί μια πλούσια φυσική πηγή ασβεστίου, κάτι που βοηθά τα φυτά να διατηρούν την ισορροπία του pH τους υπό έλεγχο. Όταν βράζεις τα αυγά, είτε για το Πάσχα είτε για ένα υγιεινό σνακ το μεσημέρι, το ασβέστιο από το κέλυφός τους εισέρχεται στο νερό. Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτό το νερό για το πότισμα των φυτών σου, τα εμπλουτίζεις με απαραίτητο ασβέστιο.

Επίσης μπορείς να βάλεις θρυμματισμένα τα τσόφλια μέσα στο χώμα ώστε το φυτό σου να «ρουφήξει» όλα τα πλούσια συστατικά που περιέχει το κέλυφος των αυγών. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να διατηρείς το pH του φυτού σου πάντα στα σωστά επίπεδα!Και ανέξοδα!