Το μαμαδίστικο μυστικό για να φτιάξεις την πιο νόστιμη light σκορδαλιά

Το μαμαδίστικο μυστικό για να φτιάξεις την πιο νόστιμη light σκορδαλιά

Γιατί η μαμά ξέρει πάντα καλύτερα.

Εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζουμε πως η 25η Μαρτίου επιτάσσει την κατανάλωση ενός μόνο φαγητού. Μπορεί να διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, νηστεία που μας οδηγεί μέχρι το Πάσχα, όμως την 25η Μαρτίου μπορούμε να φάμε ψάρι. Γιατί όμως τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Η επιλογή του παστού μπακαλιάρου έγινε από πολύ παλία, τότε που τα ψυγεία δεν υπήρχαν. Όσοι ζούσαν κοντά στη θάλασσα είχαν την δυνατότητα να τρώνε φρέσκα ψάρια, αλλά όσοι κατοικούσαν στην ενδοχώρα είχαν πρόβλημα να προμηθευτούν φρέσκο ψάρι. Αν και ψάρι που δε απαντάται στα νερά της Μεσογείου, ο μπακαλιάρος ήταν εύκολα διαθέσιμος στους Έλληνες ήδη από τον 15ο αιώνα. Ο μπακαλιάρος ήταν φτηνός και εύκολος στη συντήρηση - αφού γινόταν εύκολα παστός - γεγονός που τον κατέστησε ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας.

Θέλοντας λοιπόν οι Έλληνες να γιορτάσουν αυτή τη μεγάλη μέρα με τον διπλό συμβολισμό για τη χώρα μας, έτρωγαν κάτι ιδιαίτερο που δεν το είχαν συχνά στο τραπέζι τους. Κάπως έτσι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έγινε το εθνικό μας φαγητό και δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τα πιάτα μας τη μέρα αυτή.

Κι ενώ χθες σου δείξαμε πως θα φτιάξεις το πιο ωραίο κουρκούτι για τον μπακαλιάρο, σήμερα επανερχόμαστε με νέο tip. Μαμαδίστικο tip για το πως θα φτιάξεις την πιο νόστιμη και light σκορδαλιά που θα συνοδεύσει το ψάρι σου.

Για την ακρίβεια σου έχουμε δύο μυστικά. Ποια είναι αυτά; Μπες στη gallery που ακολουθεί και μάθε.