Πότε πραγματικά είναι η σωστή στιγμή για να αλλάζεις το μαξιλάρι που κοιμάσαι

Πότε πραγματικά είναι η σωστή στιγμή για να αλλάζεις το μαξιλάρι που κοιμάσαι

Μάθε πώς θα καταλαβαίνεις ότι έχει έρθει η ώρα να το αντικαταστήσεις.

Όταν βρούμε το ιδανικό μαξιλάρι θέλουμε να κοιμόμαστε με αυτό συνέχεια. Η επιλογή του είναι μια δύσκολη διαδικασία καθώς δεν ικανοποιούν όλα, τους περισσότερους ανθρώπους. Τι εννοούμε;

Ακόμα και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ανάλογα με το πώς κοιμόμαστε, έχουμε ανάγκη και το αντίστοιχο μαξιλάρι. Άρα όπως θα έχεις διαπιστώσει και εσύ, η επιλογή του κατάλληλου μαξιλαριού είναι μια τελείως αντικειμενική διαδικασία για τον καθένα από εμάς. Άλλοι χρειάζονται μεγάλα μαξιλάρια για να κρατούν τον αυχένα και το κεφάλι τους ψηλά, ενώ κάποιοι άλλοι αναζητούν ένα μαλακό μαξιλάρι για να μπορούν να κοιμούνται και μπρούμυτα.

Αν και πιθανότατα δεν χρειάζεσαι άλλο ένα πράγμα για να προσθέσεις στη λίστα των υποχρεώσεών σου, η αντικατάσταση του μαξιλαριού που κοιμάσαι μπορεί να είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη αφού μάθεις πρώτα μερικά πράγματα σχετικά με την ικανότητά του να κρατά τα μικρόβια μέσα του.

Όλοι μας έχουμε ένα αγαπημένο μαξιλάρι, αλλά αν το έχουμε αρκετό καιρό, μάλλον ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε. Φυσικά, το συχνό πλύσιμο της μαξιλαροθήκης μας μπορεί να κάνει το μαξιλάρι μας να ζήσει περισσότερο, αλλά το ίδιο το μαξιλάρι μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό «μαγνήτη» για διάφορες μορφές βακτηρίων.

Κι εδώ έχουμε τα άσχημα νέα: εάν έχεις ένα μαξιλάρι από πολυεστέρα (αυτά τείνουν να είναι τα πιο φτηνά), είναι καλύτερο να τα αντικαθιστάς κάθε 6 μήνες. Ωστόσο, για εκείνα που αποτελούνται από καλύτερη ποιότητα και έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν το σχήμα τους, μπορείς να τα κρατήσεις από 18 έως και 26 μήνες, αναφέρει το The Greatist. Ο λόγος για τον σχετικά γρήγορο χρόνο ανακύκλωσης οφείλεται σε διάφορους παράγοντες - συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι το κεφάλι μας ξοδεύει περίπου 10 ώρες την ημέρα ακουμπώντας σε αυτό-.Η δομή του μαξιλαριού αρχίζει να καταρρέει με το βάρος του κεφαλιού μας, κάτι που το κάνει να χάνει την αρχική του μορφή και να μην μας ικανοποιεί κατά τον ύπνο. Το Elite Daily αναφέρει χαρακτηριστικά πως πολλά βακτήρια και μούχλα μπορούν να εισχωρήσουν από τη μαξιλαροθήκη μας μέσα στο μαξιλάρι, ακόμα κι αν την πλένεις κάθε μέρα. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα έλαια και άλλα σωματίδια από το σώμα μας τρίβονται στο ύφασμα και οδηγούνται στο ίδιο το μαξιλάρι.

Εκτός από τα μικρόβια και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, το μαξιλάρι μας μπορεί ακόμη και να περιέχει ακάρεα σκόνης, αναφέρει η Elite Daily. Ευτυχώς, ένας εύκολος τρόπος που μπορεί να ελαχιστοποιήσει όλα αυτά τα μικρόβια να εισχωρούν στο μαξιάρι μας είναι να το πλένουμε (το ίδιο το μαξιλάρι) σε κακτική βάση. Εάν το κάνεις αυτό, θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του μαξιλαριού σου άλλα 2 χρόνια.

Μάθε πώς θα καταλαβαίνεις ότι έχει έρθει η ώρα να το αντικαταστήσεις.

DPG Network