Ένα φυσικό εντομοαπωθητικό σπρέι κάνει θαύματα ενάντια στα κουνούπια

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Ένα φυσικό εντομοαπωθητικό σπρέι κάνει θαύματα ενάντια στα κουνούπια

Δες πόσο εύκολα μπορείς να το φτιάξεις κι εσύ!

Τώρα το καλοκαίρι οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού μας αποτελούν την ιδανική όαση για μικρούς και μεγάλους!

Είτε κάθεσαι στο μπαλκόνι ή την βεράντα σου, είτε προσπαθείς να ξεκουραστείς μετά από μια κουραστική μέρα στο σαλόνι σου με τα παράθυρα ανοικτά, αυτό που θέλεις να κρατήσεις μακριά είναι οι ενοχλητικοί ιπτάμενοι επισκέπτες!

Ναι, για τα διάφορα καλοκαιρινά ζωύφια μιλάμε και κυρίως τα κουνούπια. Ίσως είναι το μοναδικό πράγμα που μας ενοχλεί τις καλοκαιρινές νύχτες. Και ενώ υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά εντομοαπωθητικά που μπορείς να αγοράσεις στο εμπόριο, μερικές φορές είναι καλύτερο να φτιάξουμε ένα φυσικό προϊόν μόνες μας, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι περιέχει.

Αυτό το φυσικό απωθητικό DIY είναι εύκολο να φτιαχτεί και είναι πραγματικά αποτελεσματικό! Όχι μόνο κρατά μακριά τα κουνούδια, αλλά μπορεί να αποτρέψει την έλευση πολλών άλλων εντόμων και ερπετών όπως κατσαρίδες, μυρμήγκια κλπ.



Αυτό το σπρέι -που θα φτιάξεις μόνη σου- να είσαι σίγουρη πως θα είναι κατασκευασμένο από φυσικά συστατικά και άκρως ασφαλή για μικρούς και μεγάλους. Και αντί να μυρίζεις κάποια χημική ουσία, το άρωμά του θα είναι απαλό και τόσο υπέροχο.

Δες 8 υπέροχες μυρωδιές που θα σε προφυλάξουν από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Τι θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι αποξηραμένο catnip (είναι ένα είδος δυόσμου)

2 φλιτζάνια νερό

4 κουταλιές της σούπας αμαμελίδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

10 έως 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο

Μικρό μπουκάλι ψεκασμού

Ο δυόσμος (catnip) περιέχει νεπαταλακτόνη, η οποία απωθεί φυσικά τα έντομα. Η βανίλια είναι ένα άρωμα που δεν αρέσει στα περισσότερα έντομα, και κυρίως στα κουνούπια. Τα αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα, το δεντρολίβανο, το λεμονόχορτο και η citronella διατηρούν επίσης τα έντομα μακριά προσθέτοντας ένα υπέροχο άρωμα σε αυτό το εντομοαπωθητικό.

Πρόσθεσε το catnip σε μια κατσαρόλα και κάλυψέ το με νερό. Άφησέ το να σιγοβράσει για πέντε λεπτά και στη συνέχεια κλείσε τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα.

Τοποθέτησε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και στη συνέχεια στράγγιξέ το με μια χαρτοπετσέτα. Πρόσθεσε τέσσερις κουταλιές της σούπας τσάι catnip στο μικρό μπουκάλι ψεκασμού με τη βοήθεια ενός χωνιού. Πρόσθεσε την αμαμελίδα και τη βανίλια. Στη συνέχεια πρόσθεσε το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου.