Το viral TikΤok hack σου δείχνει πώς θα καθαρίσεις το φούρνο με 3 μόνο υλικά

Τσακιρίδου Χριστίνα
Το viral TikΤok hack σου δείχνει πώς θα καθαρίσεις το φούρνο με 3 μόνο υλικά

Λίγη σόδα και δύο ακόμη συστατικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας αρκούν.

Οι περισσότερες νοικοκυρές χρησιμοποιούν το φούρνο σε καθημερινή βάση. Αποτελεί βασική ηλεκτρική συσκευή για το μαγείρεμα του φαγητού αφού εκεί ψήνουμε τα αγαπημένα μας πιάτα. Δυστυχώς όσο σχολαστικές κι αν είμαστε με την καθαριότητα, ο φούρνος πάντα απαιτεί περισσότερο χρόνο και κόπο.

Λίπη, βρωμιές και υπολείμματα φαγητού τείνουν να συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία, δυσκολεύοντάς μας αργότερα στο καθάρισμα. Γι' αυτό λοιπόν σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου το viral hack του TikTok που μας δείχνει πώς να τον κάνουμε σαν καινούργιο με μόλις 3 υλικά. Ναι, καλά διάβασες!



Τι θα χρειαστείς

1) Μαγειρική σόδα

2) Υγρό καθαριστικό πιάτων

3) Λευκό ξύδι

Πώς θα το κάνεις

Σε ένα μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, μισό φλιτζάνι υγρό πιάτων και μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Η σόδα αντιδρά με το όξινο ξύδι κι έτσι το διάλυμα θα φουσκώσει. Μόλις το κάνει, χρησιμοποίησε ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα για να ανακατέψεις και να σχηματίσεις μια πάστα.

Πέρασε ολόκληρο το εσωτερικό του φούρνου σου με την πάστα. Αφησέ την να δράσει για 2 έως 3 ώρες, σκούπισε καλά με ένα πανάκι και ετοιμάσου να δεις το φούρνο σου πιο καθαρό από ποτέ.

Δες αναλυτικά πώς θα το κάνεις κι εσύ στο παρακάτω βίντεο.

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com

Cover photo: pexels.com