Σου τελείωσε το μαλακτικό; 3 τρόποι για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα

Τσακιρίδου Χριστίνα
Σου τελείωσε το μαλακτικό; 3 τρόποι για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα

Απλά, φυσικά υλικά για να αρωματίσεις επιτυχώς τα ρούχα σου.

Όλες οι νοικοκυρές γνωρίζουν καλά πως το πλύσιμο των ρούχων έχει μερικά μικρά μυστικά. Προσωπικά, θέλω τα υφάσματα να είναι όσο πιο απαλά και μυρωδάτα γίνεται γι'αυτό χρησιμοποιώ έντονα μαλακτικά όταν πλένω τα αγαπημένα μου items.

Ρούχα που μυρίζουν πάντα όμορφα

Κάθε φορά ωστόσο που πρέπει να αποθηκεύουμε ρούχα, παπλώματα ή σεντόνια (που είναι εκτός εποχής) για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χρειάζεται λίγο επιπλέον ώθηση στο κομμάτι της μυρωδιάς. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αρκετά μαλακτικά και αρωματικά ρούχων περιέχουν χημικές ουσίες οπότε δεν αποτελούν και την καλύτερη επιλογή.

Τα καλά νέα ωστόσο είναι πως στην αγορά θα βρεις πολλά οικολογικά καθαριστικά, σε σχετικά προσιτή τιμή. Σήμερα εγώ βρήκα και συγκέντρωσα για εσένα 5 εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να αρωματίσεις φυσικά τα ρούχα σου.

10 εύκολα hacks για να λύσεις κάθε πρόβλημα στην κουζίνα σου



Πώς θα αρωματίσεις τα ρούχα σου χωρίς μαλακτικό- 5 τρόποι

malaktiko4

#1 Νερό Λεβάντας
Βάλε λίγο νερό λεβάντας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψέκασε τα ρούχα σου πριν τα ρίξεις στο πλυντήριο. Δεν αγαπάς τη λεβάντα; Δοκίμασε το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Το ροδόνερο είναι μια ακόμη εξαιρετική επιλογή.

#2 Έλαια Εσπεριδοειδών
Ανακάτεψε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και 20 σταγόνες χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού. Πρόσθεσε αυτό το μείγμα στο μπουκάλι απορρυπαντικού πλυντηρίων ρούχων και χρησιμοποίησέ το σε κάθε πλύση.

#3 Επαναχρησιμοποιήσιμες Τσάντες Στεγνωτηρίου Λεβάντας
Αυτές οι τσάντες στεγνωτηρίου είναι πανεύκολο να πεταχτούν μετά την πλύση ενώ κάνουν πολύ μυρωδάτα τα ρούχα. Μπορείς να τις βρεις στο σούπερ μάρκετ ή στο διαδίκτυο σε πολύ προνομιακή τιμή.

Το εύκολο hack για να κρατάς καθαρή την τοστιέρα σου (photos)

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com