To πλυντήριο πιάτων «σ' εγκαταλείπει»; 4 σημάδια που φανερώνουν πως πρέπει να το αντικαταστήσεις

To πλυντήριο πιάτων «σ' εγκαταλείπει»; 4 σημάδια που φανερώνουν πως πρέπει να το αντικαταστήσεις

Οι ειδικοί συνιστούν να ελέγχουμε εάν τα πιάτα δεν βγαίνουν καθαρά, τα ποτήρια είναι θολά ή η πόρτα δεν ασφαλίζει. 

Είναι μεγάλη υπόθεση όταν μια συσκευή που χρησιμοποιείς στην κουζίνα σου (και μάλιστα τακτικά) όπως το πλυντήριο πιάτων, αρχίζει να μην λειτουργεί. Θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα με το χερούλι ή με το ηλεκτρονικό του μέρος. Ό,τι και να ΄ναι πάντως μια χαλασμένη συσκευή οικιακής χρήσης μας κόβει τα χέρια.

Αν είσαι παθούσα, καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοούμε! Πριν ξεκινήσεις να ψάχνεις για αντικατάσταση, μάθε πρώτα αν η συσκευή που χάλασε μπορεί να διορθωθεί σε λογική τιμή. Η παρακάτω λίστα περιγράφει λεπτομερώς μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα που όλες μας αντιμετωπίζουμε στο πλυντήριο πιάτων αλλά και τι πρέπει να κάνεις για αυτά.

6 μυστικά για να καθαρίσεις σωστά το πλυντήριο πιάτων

Fact No1: Όλα τα υπολείμματα τροφών δεν καθαρίζουν από τα πιάτα

Τα βρώμικα πιάτα είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι χάλασε το πλυντήριο πιάτων, σωστά; Όχι απαραίτητα, λένε οι ειδικοί. Εάν βλέπεις ανάμεσα στις πλύσεις μια όχι και τόσο καλή (καθαρή) τότε είναι πολύ πιθανό τα φίλτρα να χρειάζονται καθάρισμα. Τα φίλτρα αφαιρούνται πολύ εύκολα από το πλυντήριο πιάτων και πρέπει να καθαρίζονται στο νεροχύτη. Η συχνότητα καθαρισμού εξαρτάται από το πόσο πολύ πλένεις καθημερινά.

Fact No2: Τα ποτήρια είναι καθαρά αλλά βγαίνουν θαμπά

Τι προκαλεί το ποτήρι να φαίνεται βρώμικο όταν μόλις καθαρίζεται; Ο ένοχος είναι πιθανότατα η υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία του νερού σας (συχνά αποκαλούμενη «σκληρό νερό») που συσσωρεύεται στα ποτήρια μας. Δοκίμασε αυτό το μυστικό: Μούλιασε τα ποτήρια σε απλό λευκό αποταγμένο ξύδι για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε τα καλά. Θα δεις πως μαγικά θα γίνουν σαν καινούρια!

Fact No3: Η πόρτα κολλάει

Παρά τις προσπάθειές σου να κλείσεις την πόρτα του πλυντηρίου, αυτό δεν υπακούει με τίποτα! Όλες το έχουμε πάθει! Η λύση μπορεί να είναι απλή. Βεβαιώσου ότι τα ράφια της πόρτας δεν προεξέχουν, έλεγξε επίσης ότι έχεις τοποθετήσει σωστά τα πιάτα και ότι δεν είναι στοιβαγμένα πολύ ψηλά. Εάν αυτές οι διορθώσεις δεν βοηθήσουν, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσεις το χερούλι.



Fact No4: Τα πιάτα δεν στεγνώνουν ποτέ

Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις το τρόπο στεγνώματος. Επίσης, βεβαιώσου ότι τα πιάτα δεν συγκεντρώνονται όλα μαζί. Και να διατηρείς πάντα τη θήκη του απορρυπαντικού γεμάτη.

Fact No5: Τα πιάτα είναι κρύα αμέσως μετά το τέλος του κύκλου

Εάν ανοίξεις την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων και μπορείς να αγγίξεις τα πιάτα χωρίς να αισθάνεσαι ότι καίγονται τα δάχτυλά σου, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αυτό είναι πιθανώς μια ένδειξη ότι ο θερμοστάτης δεν λειτουργεί σωστά.