Κρατήστε μακριά τα έντομα από τη κουζίνα

Κρατήστε μακριά τα έντομα από τη κουζίνα

Προφυλάξτε τα τρόφιμά σας από τα ενοχλητικά ζιζάνια που κατοικούν στα ντουλάπια της κουζίνας σας και έχουν βάλει στόχο να σας σπάσουν τα νεύρα.

Εκτός από εμάς και τους εκάστοτε φίλους μας που έρχονται για επίσκεψη, η κουζίνα μας συνήθως έχει και κάποιους άλλους κατοίκους που δεν λένε να την αφήσουν στην ησυχία της, ούτε αυτήν, ούτε εμάς, ούτε και τα τρόφιμα που βρίσκονται μέσα στα ντουλάπια μας.

Μιλάμε για αυτά τα μικρά μαύρα ζουζούνια που λατρεύουν να χώνονται μέσα στις συσκευασίες των τροφίμων και να μας αναγκάζουν μετά να τα πετάμε, και τα οποία δύσκολα μπορούμε να ξεφορτωθούμε.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα κόλπο που μπορεί να κρατήσει μακριά τους ενοχλητικούς αυτούς επισκέπτες μια και καλή, τουλάχιστον από τα πολύτιμά μας τρόφιμα.

Πάρτε μερικά αποξηραμένα φύλλα δάφνης και βάλτε τα μέσα στις σακούλες του ρυζιού, των δημητριακών και των όσπριων, στα τρόφιμα δηλαδή που αποτελούν νούμερο ένα πόλο έλξης των συγκεκριμένων εντόμων. Η μυρωδιά που βγάζουν τα φύλλα θα τα κρατήσει μακριά, χωρίς όμως να επηρεάσει τη γεύση των τροφίμων,