Φτιάξτε το σωστό «ταξιδιωτικό» οδηγό για το σούπερ μάρκετ

Φτιάξτε το σωστό «ταξιδιωτικό» οδηγό για το σούπερ μάρκετ

Αν το πορτοφόλι σας κάθε φορά που πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ αναστενάζει, δοκιμάστε να καταγράψετε τις αγορές που θέλετε να κάνετε σε μια εύχρηστη λίστα.

Το σούπερ μάρκετ και τα ψώνια εκεί είναι κάτι σαν αναγκαίο κακό, σαν αμαρτία που σε όλους αρέσει να γεύονται, όμως, συνήθως κοστίζει αρκετά τόσο στο πορτοφόλι όσο και σε χρόνο. Αν, λοιπόν, ναι μεν σας αρέσει η βόλτα για ψώνια αλλά θέλετε να την περιορίσετε τόσο χρονικά όσο και οικονομικά δοκιμάστε να γράψετε μια λίστα με τις αγορές που θέλετε να κάνετε από το σπίτι.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να οργανώσετε τα ψώνια σας σε μια λίστα. Μπορείτε δηλαδή, να έχετε μια λίστα πάνω στο ψυγείο σας την οποία να ανανεώνετε κάθε φορά που διαπιστώνετε πως χρειάζεστε κάτι, ή μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα με ό,τι αγοράζετε σε πολλά αντίτυπα και κάθε εβδομάδα να τσεκάρετε τι πρέπει να αγοράσετε. Ένας άλλος τρόπος είναι να οργανώσετε τη λίστα με βάση τους ορόφους του σούπερ μάρκετ που επισκέπτεστε (σαν ταξιδιωτικός οδηγός») ή αν είστε οπτικός τύπος και έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο να φτιάξετε κάτι σαν μίνι χάρτη αγορών.

Το σημαντικό είναι να υπολογίζετε το budget σας και πάντα να αφήνετε στον εαυτό σας ένα πολύ μικρό ποσό για να αγοράσετε κάτι που σας γυάλισε την τελευταία στιγμή. Δείτε το σαν μια μικρή επιβράβευση στον εαυτό σας.