Πρόβλημα με το φερμουάρ; Έτσι θα σώσεις την άβολη στιγμή (αλλά και το ρούχο σου)

Πρόβλημα με το φερμουάρ; Έτσι θα σώσεις την άβολη στιγμή (αλλά και το ρούχο σου)

5  tips που όλες χρειάζεται να έχουμε κατά νου για να μας λύνουν τα χέρια, το φερμουά αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν. 

Aν έχεις φορέσει ποτέ έστω και ένα ρούχο με φερμουάρ, το πιθανότερο είναι ότι έχεις αντιμετωπίσει μια άβολη κατάσταση όπου το φερμουάρ σου έχει σπάσει τουλάχιστον μία φορά. Μπορεί να είναι δελεαστικό να πετάξεις απλώς το συγκεκριμένο ρούχο και να τελειώνει το πρόβλημα, υποθέτοντας ότι δεν επισκευάζεται, αλλά εάν το ρούχο είναι ακριβό ή έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να προβείς σε αυτή την παράτολμη (και δυσάρεστη) κίνηση.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να πετάξεις τίποτα επειδή απλώς ένα φερμουάρ ...είχε μια άτυχη στιγμή. Αρχικά πρέπει να δεις προσεκτικά τι ακριβώς φταίει και. στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις μία από τις παρακάτω συμβουλές για να σώσεις τόσο το σπασμένο φερμουάρ όσο και την άβολη κατάσταση στην οποία έχει πιθανότατα βρεθεί.

FERMOUAR FOREMATOS

Αυτό είναι το τρικ για να κουμπώνεις μόνη σου το φερμουάρ του φορέματός σου

Δεν είναι μαγικά, είναι λύσεις που όλες χρειάζεται να έχουμε κατά νου για να μας λύνουν τα χέρια, το φερμουά αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν.

1. Βαζελίνη

Έχεις ένα φερμουάρ που λειτουργεί, αλλά απαιτεί εξαιρετική δύναμη για να το κλείσεις μέχρι το τέλος; Υπάρχει μια λύση για αυτό. Σύμφωνα με το Family Handyman, θα πρέπει να πάρεις λίγη βαζελίνη και να αλύψεις λίγο τις εγκοπές του φερμουάρ έτσι ώστε να μπορεί να γλιστράει πιο εύκολα.

2. Μολύβι

molivi

Εάν το μεταλλικό φερμουάρ στο αγαπημένο σου σακάκι ή τσάντα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, και κολλά ενοχλητικά σε ορισμένα σημεία, απλά πρέπει να βρεις ένα κανονικό μολύβι για να προσπαθήσεις να διορθώσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως προτείνει το The Spruce. Ο γραφίτης που βρίσκεται μέσα στο μολύβι λειτουργεί ως λιπαντικός παράγοντας που θα επιτρέπει στο φερμουάρ σου ευκολότερη κίνηση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βεβαιωθείς ότι το μολύβι σου είναι αρκετά αιχμηρό ώστε να έχει μια αξιοπρεπή ποσότητα μολύβδου και, στη συνέχεια, τρίψτε το απαλά πάνω από τα δόντια του φερμουάρ.

3. Τσιμπιδάκι για τα φρύδια

tsimbidaki

Έχεις κοιτάξει προσεκτικά το δυσλειτουργικό φερμουάρ σου και έχεις εντοπίσει κάτι που μοιάζει με μερικά κομμάτια ίνας τυλιγμένα ανάμεσα στα δόντια του φερμουάρ; Ευτυχώς, αυτό λύνεται εύκολα! Πάρε ένα τσιμπιδάκι που χρησιμοποιείς για τα μάτια και προσπάθησε να τραβήξεις απαλά τις ίνες ή άλλα σωματίδια που έχουν κολλήσει στο φερμουάρ. Μόλις αφαιρεθούν, θα δεις πως το φερμουάρ θα γλιστάει ξανά ομαλά.

4. Απορρυπαντικό

aporipantiko

Εάν έχεις να κάνεις με ένα φερμουάρ που απλώς έχει κολλήσει και δεν κινείται, το Family Handyman προτείνει να αναζητήσεις ένα κοινό οικιακό συστατικό που σχεδόν όλοι έχουμε στο σπίτι μας σε αφθονία. Το υγρό απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο των ρούχων αποτελεί το καλύτερο όπλο για το φερμουάρ σου. Όπως και με άλλα tips, χρησιμοποιώντας λίγο απορρυπαντικό επάνω στο φερμουάρ, μπορείς να διευκολύνσεις την κίνηση του και να λυάνει τις εγκοπές.

5. Lip balm

balm

Όταν αντιμετωπίζεις ένα κολλημένο φερμουάρ -ακόμη κι αν είσαι στον δρόμο- το μόνο πράγμα που μπορεί να έχεις μαζί σου στην τσάντα σου είναι το lip balm σου. Αυτό το κόλπο λύανσης του φερμουάρ λειτουργεί πάντα και παντού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ