Αυτός είναι ο λόγος που αγαπάμε τα λευκά σεντόνια (+ το hack για να τα κάνεις λευκότερα)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Αυτός είναι ο λόγος που αγαπάμε τα λευκά σεντόνια (+ το hack για να τα κάνεις λευκότερα)

Μην τα χαζεύεις μόνο στο Instagram. Τα σεντόνια σου μπορούν να γίνουν λευκότερα από τα λευκά αν ακολουθήσεις πιστά το παρακάτω tip.

Έχεις παρατηρήσει ποτέ το μοναδικό κοινό που έχουν όλες οι υπέροχες φωτογραφίες δωματίων που βλέπεις στο Pinterest και στο Instagram; Και όχι, δεν είναι η vintage αισθητική και ο φωτισμός. Είναι τα κατάλευκα σεντόνια. Υπάρχει κάτι στην ουδέτερη, καθαρή όψη που δίνουν τα λευκά σεντόνια που σε κάνουν να θέλεις να βουτήξεις κατευθείαν μέσα τους μόλις έρθει η ώρα για ύπνο.

Γιατί; Το λευκό ισούται με «ηρεμία»: συνήθως, ένα κρεβάτι είναι το σημείο εστίασης σε ένα υπνοδωμάτιο καθώς είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο. Εάν τα κλινοσκεπάσματα είναι πολύ έντονα ή με πολύ πυκνά σχέδια, μπορεί να κάνει τον χώρο να μοιάζει ακατάστατος, κάτι που δεν δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα για ύπνο.

sentonia

Το πιο εύκολο hack για να διπλώσεις σωστά το σεντόνι με λάστιχο

Η προσθήκη χρωματικών εκρήξεων σε ένα υπνοδωμάτιο με μαξιλάρια ή ένα statement κεφαλάρι αντί για λινό είναι επίσης σκόπιμο λόγω του ότι είναι πολύ δύσκολο είναι να πλένει κανείς τα λευκά είδη. Ενώ τα λευκά σεντόνια μπορούν να μπουν στο πλυντήριο και να πλυθούν σε υψηλές θερμοκρασίες, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή στα χρώματα.

Τα χρωματιστά λινά όχι μόνο ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου, αλλά εύκολα βγαίνουν από τη μόδα και κατά κάποιο τρόπο δεν φαίνονται ποτέ τόσο διαχρονικά ή ελκυστικά όσο το καθαρό και φρέσκο λευκό. Ξέρω την ανησυχία σου... Νιώθεις πως ένα λευκό σεντόνι μπορεί εύκολα να αποκτήσει ορατούς λεκέδες ή το λευκό χρώμα να χάσει τη λάμψη του με τον καιρό. Μην αγχώνεσαι, σου έχω τη λύση: απλώς μην ξεχνάς σε κάθε πλύση να βάζει ένα λευκαντικό υφασμάτων για να αποφύγεις το γκριζάρισμα.

Και σου έχω και κάτι ακόμα καλύτερο: αν θέλεις να φτιάξεις μόνη σου ένα λευκαντικό για τα λευκά σεντόνια ή το πάπλωμά σου, εδώ θα βρεις το απόλυτο φυσικό hack, χωρίς χημικά και χωρίς ταλαιπωρία.

Θα χρειαστείς:

Ζεστό νερό σε μια λεκάνη

1/2 κούπα σόδα

1/2 κούπα ξίδι

χυμό από μισό λεμόνι

Τοποθέτησε στη λεκάνη που έχεις ενσωματώσει τα υγρά στοιχεία, τη λευκή κουβέρτα σου, τα σεντόνια, το πάπλωμα ή την παπλωματοθήκη σου. Άφησέ τα να μουλιάσουν 2 ώρες και μετά προσπάθησε να στύψεις καλά το νερό που έχουν απορροφήσει. Δες αναλυτικά πώς θα το κάνεις στο video που ακολουθεί...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ