7 hacks για να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τη βαζελίνη

7 hacks για να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τη βαζελίνη

 7 hacks  που αποδεικνύουν ότι η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσει σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα ομορφιάς.

Πρόκειται για ένα προϊόν που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η βαζελίνη (η οποία υπάρχει πάνω από 150 χρόνια) είναι ένας πραγματικός θρύλος της ομορφιάς. Μπορεί να μην είναι το πιο λαμπερό πράγμα που έχεις στο νεσεσέρ σου, αλλά η χρησιμότητά του το καθιστά αναμφισβήτητο βασικό στοιχείο (όλες έχουμε ένα βαζάκι κάπου).

Το απλό μείγμα ορυκτελαίων και κεριών δημιουργήθηκε αρχικά ως προστατευτικό φράγμα για να βοηθήσει στην επούλωση του ξηρού δέρματος, αλλά ο κόσμος σύντομα έμαθε ότι κάνει πολλά περισσότερα από την απλή ενυδάτωση. Από το ντεμακιγιάζ των ματιών και το δαμασμό των απείθαρχων φρυδιών μέχρι την παράταση της διάρκειας ζωής του αρώματός μας, παρακάτω θα βρεις 7 hacks που αποδεικνύουν ότι η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσει σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα ομορφιάς.

Δεν θα το πιστέψεις τι μπορείς να βάλεις στα πόδια σου για να μη σε χτυπήσουν τα παπούτσια σου

1. Καταπραΰνει τις σκασμένες φτέρνες

H βαζελίνη είναι μια πραγματική σωτηρία των ποδιών. Εάν τα πόδια σoy έχουν φουσκάλες (ή φαίνονται στεγνά και ξεφλουδισμένα), άπλωσε λίγη βαζελίνη πριν πας για ύπνο και κάλυψέ τα με μια κάλτσα. Θα ξυπνήσεις το πρωί με απαλό δέρμα σα μωρού.

2. Αφαιρεί το μακιγιάζ των ματιών

Εάν δεν έχεις ντεμακιγιάζ, κάνε μασάζ με λίγη βαζελίνη επάνω στα καπάκια των ματιών σοτ και σκούπισέ τα χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι. Μπορεί ακόμη και να διαλύσει την κόλλα που αφήνουν επάνω οι ψεύτικες βλεφαρίδες Απλώς φρόντισε να ξεπλύνεις τα πάντα με νερό στη συνέχεια για να αποφύγεις το φράξιμο των πόρων σου.

3. Προστατεύει το άρωμα που εξατμίζεται εύκολα

Έχεις ένα άρωμα που ξεθωριάζει πολύ γρήγορα; Το ενυδατωμένο δέρμα συγκρατεί καλύτερα τις μυρωδιές, γι' αυτό τρίψε λίγη βαζελίνη στις παλάμες σοτ (καρπούς, εσωτερικούς αγκώνες, πίσω μέρος των γονάτων και λαιμό) προτού ψεκαστείς. Η βάση από βαζελίνη θα βοηθήσει το άρωμά σπυ να διαρκέσει περισσότερο.

4. Προσφέρεται τέλειο φινίρισμα στις βλεφαρίδες

Για πιο μακριές βλεφαρίδες, βάλε λίγη βαζελίνη κάθε πρωί αντί για μάσκαρα. Όχι μόνο θα σου δώσει ένα καθορισμένο, γυαλιστερό φινίρισμα (ιδανικό για εμφάνιση χωρίς μακιγιάζ), αλλά θα αφήσει τις τρίχες των βλεφαρίδων σου απαλές και θα τις βοηθήσει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα με την πάροδο του χρόνου.

5. Αποτρέπει το στέγνωμα του βερνικιού νυχιών

Εάν είχεις ένα βερνίκι νυχιών για περισσότερο από ένα χρόνο (όπως όλες μας), θα ξέρεις πως πάντα το καπάκι στεγνώνει γρήγορα και κολλάει. Άπλωσε λίγη βαζελίνη γύρω από το εσωτερικό του καπακιού του βερνικιού για εύκολο άνοιγμα την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις.

6. Δημιουργεί ένα τέλειο DIY highlighter

Δεν έχεις highlighter; Κανένα πρόβλημα. Ταμπόναρε λίγη βαζελίνη στην κορυφή των ζυγωματικών σου για να δημιουργήσεις μια δροσερή, φωτεινή λάμψη.

7. Διορθώνει τα κατεστραμμένα άκρα των μαλλιών σου

Οι άκρες των μαλλιών σου είναι πιο ευαίσθητες στο στέγνωμα λόγω των περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων και της ζημιάς από τη θερμότητα. Τρίψε λίγη βαζελίνη στις άκρες ως μαλακτικό για να απαλύνεις τον θύλακα της τρίχας, να μειώσεις την όψη των κατεστραμμένων άκρων και να χαρίσεις επιπλέον υγρασία και λάμψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ