5 μυστικά για να καθαρίζεις το σπίτι...like a pro

5 μυστικά για να καθαρίζεις το σπίτι...like a pro

Μικρές διαφοροποιήσεις που θα κάνουν το χώρο σου να λάμψει.

Ο καθαρισμός του σπιτιού είναι μια από τις πιο απαιτητικές και κουραστικές εργασίες για κάθε νοικοκυρά. Καθημερινά λερώνουμε διάφορες επιφάνειες του χώρου με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται σκόνες, βρωμιές κ.ο.κ.

Το συχνό και σωστό καθάρισμα βοηθά να δείχνει το σπίτι καθαρό και συμμαζεμένο. Οι ειδικοί σε θέματα καθαρισμού μίλησαν στο southerliving.com και μοιράστηκαν μερικά εύκολα-έξυπνα tips τα οποία μπορούμε εύκολα να υιοθετήσουμε στην ρουτίνα καθαρισμού του χώρου μας.

Ξεστρώνεις τα χαλιά; 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις πριν τα αποθηκεύσεις

5 tips για να καθαρίζεις το σπίτι σου σαν επαγγελματίας

1) Καθάριζε δεξιόστροφα

Όποιο δωμάτιο και αν καθαρίζεις, φρόντισε να το καθαρίζεις δεξιόστροφα. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην χάνεις πράγματα.

2) Επένδυσε σε ένα καλό καθαριστικό

«Πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι οι επαγγελματίες καθαρισμού έχουν δεκάδες διαφορετικά προϊόντα. Η αλήθεια είναι: η χρήση καθαριστικών γενικής χρήσης ή καθαριστικών DIY είναι πολύ φθηνότερη και ευκολότερη σε τόσα πολλά διαφορετικά επίπεδα», αναφέρει ο Alessandro Gazzo από το Emily's Maids.

«Με ένα καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων, είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσεις πολλές, διαφορετικές επιφάνειςς. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα. Τα οργανικά υλικά όπως το ξύλο, το δέρμα και η φυσική πέτρα είναι ευαίσθητα και σε αυτήν την περίπτωση, είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιήσεις ένα εξειδικευμένο προϊόν», συμπληρώνει.

3) Επένδυσε στα σωστά εργαλεία καθαρισμού

Με τα κατάλληλα εργαλεία, ο καθαρισμός του σπιτιού θα είναι πολύ πιο εύκολος. Τα φτηνά σφουγγάρια μελαμίνης είναι καταπληκτικά για τον καθαρισμό των τοίχων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους επίμονους λεκέδες στη μπανιέρα.

4) Καθάρισε τις σχάρες και τις ψησταριές σου με φυσικό τρόπο

Το μόνο που χρειάζεσαι για να καθαρίσεις αποτελεσματικά μια σχάρα είναι λεμόνι και αλάτι. Τρίψε το λεμόνι και το αλάτι μαζί και μετά άπλωσέ το στις σχάρες του grill. Το οξύ των λεμονιών θα αποστειρώσει τη σχάρα και θα απομακρύνει το λίπος.

5) Πες ναι στον ατμό

Ο ατμός είναι πιο ισχυρός από όσο νομίζεις και παράλληλα εξαιρετικά ασφαλής για όλες βασικά τις επιφάνειες. Ένας ηλεκτρικός ατμομάγειρας είναι αρκετά προσιτός και μπορεί να μαλακώσει τη βρωμιά και τα λίπη χωρίς τη χρήση προϊόντων καθαρισμού.

Πηγή κεντρικής: pexels.com