Με αυτό το DIY εντομοκτόνο θα απαλλαγείς μια για πάντα από τα ενοχλητικά ζωύφια στον κήπο σου

Με αυτό το DIY εντομοκτόνο θα απαλλαγείς μια για πάντα από τα ενοχλητικά ζωύφια στον κήπο σου

Βάλε ένα τέλος στα ενοχλητικά ζωύφια και απόλαυσε τα δροσερά απογεύματα και βράδια στον κήπο σου!

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από τα κουνούπια και τα διαφόρων ειδών έντομα που κάνουν «πάρτι» στον κήπο κάθε καλοκαίρι. Και να θέλεις να καθίσεις να απολαύσεις το απογευματινό καφεδάκι σου ή το βραδινό ποτάκι σου είναι αυτά εκεί για να σου το απαγορεύουν.

Υπάρχει, όμως, λύση και δεν χρειάζεται να στερηθείς άλλο τον όμορφο κήπο σου. Ούτε, βέβαια, και να ψεκάζεις με χημικά ζιζανιοκτόνα μην μπορώντας μετά κι εσύ να ανασάνεις. Παρακάτω θα δεις μια πολύ εύκολη DIY συνταγή για εντομοκτόνο που θα λύσει μια για πάντα το πρόβλημά σου.

Κουνούπια τέλος! Πώς θα φτιάξεις εύκολα φυσικό απωθητικό spray

Η συνταγή για το DIY εντομοκτόνο

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το DIY εντομοκτόνο είναι τα εξής:

1 κούπα αλάτι

1 κουταλιά απορρυπαντικό πιάτων

300 γρ. ξύδι

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και ψέκασε τα φυτά του κήπου σου δίνοντας έμφαση στα σημεία που συγκεντρώνουν πολλά ζιζάνια.

Προσοχή, όμως! Δεν είναι κάθε στιγμή της ημέρας ιδανική για τέτοιου είδους ψεκασμούς. Το συγκεκριμένο εντομοκτόνο πρέπει να το χρησιμοποιήσεις μια ηλιόλουστη μέρα μιας και το ξύδι έχει καλύτερη «συνεργασία» με το φως του ήλιου.

kipos.jpg

Αν έχει συννεφιά ή τα φύλλα των φυτών του κήπου σου είναι υγρά, μην ψεκάσεις, γιατί δεν θα δεις κανένα απολύτως αποτέλεσμα.