Κουνούπια τέλος! Πώς θα φτιάξεις εύκολα φυσικό απωθητικό spray

Κουνούπια τέλος! Πώς θα φτιάξεις εύκολα φυσικό απωθητικό spray

Είναι απόλυτα ασφαλές αφού δεν περιέχει χημικά.

Η ζέστη γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει καθημερινά. Η καλοκαιρινή περίοδος είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα έντομα και τα κουνούπια, τα οποία κάνουν ήδη δειλά-δειλά την εμφάνισή τους.

Τα κουνούπια είναι ένα μεγάλο και ενοχλητικό πρόβλημα για πολλές από εμάς κάθε χρόνο. Αν θες να τα κρατήσεις μακριά από το χώρο σου, υπάρχει λύση. Φτιάξε ένα DIY σπιτικό απωθητικό κουνουπιών το οποίο θα χρησιμοποιείς στο μπαλκόνι, στην αυλή, ή μέσα στο σπίτι.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά απλά υλικά που πιθανότατά έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Τα κουνούπια βρίσκουν ορισμένες μυρωδιές αποκρουστικές και έτσι απομακρύνονται από το χώρο. Η σιτρονέλλα, η μέντα, ο βασιλικός, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και ο ευκάλυπτος είναι μόνο μερικά από τα καλύτερα συστατικά που μπορείς να βάλεις στο φυσικό απωθητικό σου.

Tο TikTok hack που έχει γίνει viral για το πώς θα διατηρήσεις το αβοκάντο είναι άκρως επικίνδυνο

Πώς θα φτιάξεις DIY φυσικό απωθητικό κουνουπιών

Θα χρειαστείς: Ένα στοματικό διάλυμα με γεύση μέντας
3 φλιτζάνια αλάτι Epson
3 κουτάκια μπύρα

Πώς θα το κάνεις: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι Epson. Χρησιμοποιώντας ένα χωνί μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

DIY απωθητικό κουνουπιών με μηλόξυδο

Θα χρειαστείς: 60ml νερό, 60 ml μηλόξυδο, 20-25 σταγόνες Bug Off Oil (Ένα αποκλειστικά φυσικό έλαιο που παρασκευάζεται με μείγμα σιτρονέλλας, μέντας, λεμονόχορτου, κέδρου και γερανιού.

Πώς θα το κάνεις: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

5 φυτά που θα διώξουν τα κουνούπια

Μια ακόμη καλή λύση είναι να επενδύσεις σε μερικά συγκεκριμένα φυτά τα οποία θα διώξουν τα κουνούπια από την αυλή και τον κήπο σου.

1) Μελισσόχορτο

2) Βασιλικός

3) Λεβάντα

4) Σιτρονέλα

5) Μέντα

Πηγή κεντρικής: pexels.com