Μπορείς να φυλάξεις το βούτυρο εκτός ψυγείου; Η απάντηση μπορεί να σε εκπλήξει

Μπορείς να φυλάξεις το βούτυρο εκτός ψυγείου; Η απάντηση μπορεί να σε εκπλήξει

Έτσι θα διατηρήσεις το βούτυρο φρέσκο και γευστικό για καιρό.

Εάν το βούτυρο είναι η μεγάλη σου αδυναμία και δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα σου, το να μάθεις πώς να το αποθηκεύεις σωστά ώστε να παραμένει γευστικό και φρέσκο είναι απαραίτητο.

Πριν αποθηκεύσεις το βούτυρο, θα πρέπει να λάβεις υπόψη τον τύπο (αλατισμένο ή ανάλατο), το κλίμα (θερμοκρασία κουζίνας) και τον τύπο του δοχείου (πιάτο ή σκεύος).

Το μυστικό για να μαλακώσεις το βούτυρο χωρίς να λιώσει

Εξαρτάται από το βούτυρο

Τα περισσότερα είδη βουτύρου που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι παστεριωμένα. Η παστερίωση είναι μια διαδικασία που καταπολεμά τα βακτήρια και καθιστά τα τρόφιμα ασφαλή. Και επειδή το βούτυρο αποτελείται κυρίως από λίπος (80% ή και περισσότερο), η διαδικασία αυτή είναι σχεδόν απαραίτητη.

simon-sapper-aLUCJreCnsg-unsplash.jpg

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι το αλατισμένο βούτυρο είναι καλό να το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου από μερικές ημέρες έως δύο εβδομάδες, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το κλίμα και η συσκευασία.

Μπορεί να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μία έως δύο ημέρες, έναν έως δύο μήνες όταν φυλάσσεται στο ψυγείο, έξι έως εννέα μήνες εάν φυλάσσεται στην κατάψυξη. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, η γεύση γίνεται ξινή.

Πώς να αποθηκεύσεις το βούτυρο εκτός ψυγείου

Όταν αφήνεις το αλατισμένο βούτυρο έξω, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, φρόντισε να το αποθηκεύεις στο σωστό σκεύος. Χρησιμοποίησε ένα αεροστεγές σκεύος για βούτυρο ώστε να το διατηρήσεις δροσερό και φρέσκο.

Το ανάλατο βούτυρο, ωστόσο, θα πρέπει να φυλάσσεται στο πίσω μέρος του ψυγείου για να μην χαλάσει - αν και καλό είναι να βγάζεις το βούτυρο για να μαλακώσει μια ώρα πριν το χρησιμοποιήσεις. Το σπιτικό, νωπό βούτυρο που δεν είναι παστεριωμένο θα πρέπει επίσης να βρίσκεται πάντα στο ψυγείο.