Το μυστικό για να μαλακώσεις το βούτυρο χωρίς να λιώσει

Το μυστικό για να μαλακώσεις το βούτυρο χωρίς να λιώσει

Είναι η αιώνια απορία που σου έρχεται στο μυαλό όταν καλείσαι να μαλακώσεις το βούτυρο την ώρα που πας να φτιάξεις ένα κέικ, έτσι δεν είναι;

Έλα να μιλήσουμε για γλυκά. Όταν ακολουθείς μια συνταγή για γλυκά συνήθως συγκεντρώνεις όλα τα υλικά στον πάγκο σου για να τα έχεις μπροστά σου, ή μήπως όχι;

Και βέβαια όχι. Αυτά τα κάνουν οι chef στις μαγειρικές εκπομπές που βλέπουμε στην τηλεόραση. Εμείς έχουμε την εκτέλεση της συνταγής στο tablet ή το κινητό μας και ανάλογα τις οδηγίες, σπεύδουμε να πάρουμε τα υλικά -τελευταία στιγμή πάντα - από τα ράφια του ψυγείου ή από τα ντουλάπια της τροφοθήκης.

Ταρτάκια λεμονιού: Ποτέ το λεμόνι δεν ήταν τόσο απολαυστικό σε μια μόνο μπουκιά!

Κάντο εικόνα: Θέλεις να μαλακώσεις το βούτυρο αλλά χωρίς να λιώσει, τι κάνεις; Συνήθως (επειδή το βγάζεις πάντα από το ψυγείο τελευταία στιγμή) σπεύδεις να το βάλεις στον φούρνο μικροκυμάτων. Μια λύση που πραγματικά έχει αποδειχτεί σωτήρια.

Τι γίνεται αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων (ή δε θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις);

pos lioneis to voutiro

Προσπαθούμε να βρούμε ένα σωρό tips για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, γι' αυτό σου έχουμε τη λύση.

Το μαλακό βούτυρο είναι σημαντικό να υπάρχει μέσα στο μείγμα ενός γλυκού καθώς κατά το ψήσιμο βοηθά να αναμιγνύεται ευκολότερα με τα υπόλοιπα υλικά. Επιπλέον, το Ινστιτούτο Χημείας της Νέας Ζηλανδίας εξηγεί ότι «το επιλεγμένο λίπος πρέπει να είναι σε θέση να σχηματίσει ένα "γαλάκτωμα" με τα άλλα συστατικά στο κουρκούτι ή τη ζύμη».

Αν το βούτυρο είναι κρύο και σκληρό όταν το χρησιμοποιούμε στο γλυκό, μαζί με τα άλλα συστατικά - συνήθως με τη ζάχαρη - δεν θα ενσωματωθούν καλά.

Το απλό tip που θα μαλακώσει το βούτυρο

Πρόκειται για ένα εύκολο κόλπο που μπορεί να μαλακώσει αμέσως το βούτυρο (χωρίς να το λιώσει). Χρησιμοποίησε ατμό. Πώς γίνεται; Βράζει λίγο νερό μέχρι να συγκεντρωθεί ατμός και στη συνέχεια τοποθετείς το μπολ με το βούτυρο επάνω. Είναι η διαδικασία του μπεν μαρί. Έτσι θα αρχίσει να μαλακώνει το βούτυρο χωρίς να λιώνει.

Τόσο απλά.

Δες άλλο ένα τρικ για το πώς μπορείς να μαλακώσεις εύκολα το βούτυρο χωρίς να το λιώσεις, στο video που ακολουθεί...