Όλα τα μυστικά για να επιλέξεις τις κατάλληλες κουρτίνες για τα παράθυρά σου

Όλα τα μυστικά για να επιλέξεις τις κατάλληλες κουρτίνες για τα παράθυρά σου

Το σωστό μήκος των κουρτινών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα όμορφο και προσεγμένο σπίτι.

Η επιλογή του σωστού μήκους κουρτίνας μπορεί ξεκάθαρα να δώσει το κάτι παραπάνω σε κάθε χώρο του σπιτιού σου. Οι επαγγελματίες ακολουθούν έναν αλάνθαστο κανόνα για να επιτύχουν τις τέλειες διαστάσεις: «Οι κουρτίνες πρέπει να ακουμπούν στο πάτωμα». Αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό για τη δημιουργία ενός βελτιωμένου και υπέροχου χώρου.

Παρακάτω θα βρεις όλα τα απαραίτητα βήματα για την επιλογή του σωστού μήκους κουρτίνας για το σπίτι σου.

Πρόσεξε το ψυγείο! 6 τρόποι που φουσκώνει τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος

Πώς να επιλέξεις τη σωστή κουρτίνα

Μέτρησε από το σημείο που είναι το κουρτινόξυλο μέχρι το πάτωμα, αλλά και το πλάτος του παραθύρου και επίλεξε μια κουρτίνα που είναι συν 25 εκατοστά από αυτό που μέτρησες (και σε ύψος και σε πλάτος).

Οι τυπικές κουρτίνες διατίθενται σε τρία μήκη: 210, 240 και 270 εκατοστά. Γενικά, καλό θα είναι να μείνεις μακριά από τις τυπικές κουρτίνες των 210 εκατοστών, εκτός κι αν έχεις πολύ χαμηλό ταβάνι. Άλλωστε, καλύτερα να σου βγει πιο μακριά και να πας να την κοντύνεις σε μια μοδίστρα παρά το αντίθετο.

Φτιάξε τις δικές σου κουρτίνες

Πήγαινε σε έναν χώρο με υφάσματα, επίλεξε εκείκνο που σου αρέσει (ιδανικά χοντρό ύφασμα για να προστατεύεται το σπίτι από τον ήλιο το καλοκαίρι και από το κρύο τον χειμώνα) και ζήτα να σου φτιάξουν μια κουρτίνα σύμφωνα με τις μετρήσεις σου. Είναι ο πιο οικονομικός και καλύτερος τρόπος για να πετύχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα.

DPG Network