Για να μειώσεις τον λογαριασμό ρεύματος το φθινόπωρο, δοκίμασε αυτούς τους 4 τρόπους

Πατούλια Κατερίνα
Για να μειώσεις τον λογαριασμό ρεύματος το φθινόπωρο, δοκίμασε αυτούς τους 4 τρόπους

Έχεις σίγουρα ακούσει για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας και πέρα από την εύρεση οικονομικότερου πάροχου, έχεις τέσσερις ακόμα λύσεις.

ους τελευταίους μήνες έμαθες απέξω κι ανακατωτά όρους όπως η κιλοβατώρα, οι πάροχοι ενέργειας και η ρήτρα αναπροσαρμογής. Κι επειδή πολλά δεν μπορείς να κάνεις για την ενεργειακή κρίση, μπορείς να βρεις τον τρόπο να μειώσεις την ενέργεια που ξοδεύεις μέσα στο σπίτι.

Πώς θα προετοιμαστείς για το φθινόπωρο και τους λογαριασμούς που θα έρθουν; Υπάρχουν μερικές ικανοποιητικές λύσεις.

Λάμπες LED:

Η πιο απλή και γρήγορη λύση άμεσης απόσβεσης είναι οι λαμπτήρες LED μέσα στο σπίτι. Μπορεί το κόστος αγοράς τους να είναι μεγαλύτερο αλλά η κατανάλωσης ρεύματος είναι αντιστρόφως ανάλογη. Οι λαμπτήρες LED καλής ποιότητας μπορούν να σου εξοικονομήσουν μέχρι και 75% ενέργεια και να διαρκέσουν 25 φορές περισσότερο από τους κοινούς λαμπτήρες.

Βάλε τις συσκευές στην λειτουργία eco

Πλυντήρια, στεγνωτήρια, ψυγεία, κλιματιστικά, είναι μόνο μερικές από τις ηλεκτρικές συσκευές που πρέπει να βάλεις στην λειτουργεία eco. Η eco λειτουργία χρησιμοποιεί λιγότερο νερό σε χαμηλότερη θερμοκρασία και κάνει εξοικονόμηση ενέργειας που χρειάζεσαι.

Κουρτίνες, χαλιά και stop πόρτας:

Ήρθε η ώρα να βάλεις τις χοντρές κουρτίνες για τον χειμώνα, όπως έκαναν οι παλιές νοικοκυρές με την αλλαγή της σεζόν. Να ετοιμάσεις τα χαλιά, να μπει το στοπ στις πόρτες και να επενδύσεις σε στόρια αλουμινίου, με βαμβακερό ύφασμα στην επένδυση που θα μειώσει την απώλεια θερμότητας ως 40%.

Τέλος προσοχή στο μπόιλερ νερού.

Αν μπορείς να βρεις διακόπτη ελέγχου της λειτουργίας ρου μπόιλερ θα γλιτώσεις μεγάλο μέρος από το κόστος ενέργειας, μιας και πολλά νοικοκυριά έχουν συνδεδεμένο το μπόιλερ ή σε λειτουργία που να μην αφήνει το νερό να παγώνει.