Οι δουλειές που πρέπει να κάνεις όταν περιμένεις καλεσμένους στο σπίτι - Όχι «όσα βλέπει η πεθερά»

Οι δουλειές που πρέπει να κάνεις όταν περιμένεις καλεσμένους στο σπίτι - Όχι «όσα βλέπει η πεθερά»

Δεν χρειάζεται να κάνεις γενική σε όλο το σπίτι όταν περιμένεις κόσμο, αλλά υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να προσέξεις.

Το να περιμένεις καλεσμένους στο σπίτι είναι αγχωτικό για κάθε νοικοκυρά, ακόμα κι αν πρόκειται για πολύ κοντινά μας πρόσωπα. Όπως και να το κάνουμε, το σπίτι μας είναι η αντανάκλαση του εαυτού μας, επομένως θέλουμε να είναι καθαρό και όμορφο, ειδικά όταν υποδεχόμαστε κόσμο.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι με την προετοιμασία του χώρου σου πριν έρθουν οι καλεσμένοι αφού υπάρχουν tips που μπορούν να κάνουν τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη. Ένας έξυπνος τρόπος για να ξεκινήσεις είναι να καθαρίσεις πρώτα τους κύριους χώρους του σπιτιού. Ξεκίνα από την είσοδο του σπιτιού και μετά πήγαινε στο σαλόνι και την κουζίνα. Αυτοί είναι οι χώροι στους οποίους πρέπει να δώσεις προτεραιότητα, όμως μην παραβλέψεις τους πιο ιδιωτικούς χώρους όπως οι ξενώνες σε περίπτωση που διανυκτερεύσουν ή θελήσουν να ξεκουραστούν για λίγο, και το μπάνιο.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες την κατάψυξη; Ο πιο σωστός και εύκολος τρόπος να το κάνεις

Για να απλοποιήσεις τη διαδικασία, φτιάξε μια λίστα με τις πιο σημαντικές δουλειές που πρέπει να κάνεις πριν φτάσουν οι καλεσμένοι.

spiti.jpg

Είσοδος σπιτιού

Αν και είναι ένας χώρος που συχνά παραβλέπεται όσον αφορά στον καθαρισμό του, η είσοδος είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι καλεσμένοι όταν φτάνουν.

Αφαίρεσε τα άχρηστα αντικείμενα

Βγάλε τα καπέλα και τις τσάντες που έχεις στην κρεμάστρα και κάνε χώρο για να τους καλεσμένους να αφήσουν τα πράγματά τους. Επίσης, μάζεψε τυχόν πεταμένα παπούτσια, αναπτήρες, εφημερίδες και γενικότερα άχρηστα αντικείμενα που έχεις στον χώρο, ώστε να μοιάζει (και να είναι) πιο τακτοποιημένος.

Αρωματικά κεριά ή αποσμητικό χώρου

Η ευχάριστη μυρωδιά με το που μπει κάποιος σε έναν χώρο αφήνει πάντα καλές εντυπώσεις και δίνει την αίσθηση καθαριότητας στο σπίτι.

Τουαλέτα

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι το μπάνιο είναι πεντακάθαρο έχει χαρτί υγείας και ότι είναι καθαρή η λεκάνη, ο καθρέφτης και ο νιπτήρας.

Καθαρό χαλάκι και ακόμα πιο καθαρές πετσέτες!

Φρόντισε να αλλάξεις πετσέτες πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σου και να έχεις πλύνει το χαλάκι του μπάνιου από την προηγούμενη μέρα.

Καλό καθάρισμα της λεκάνης, του νιπτήρα και του καθρέφτη

Αν αυτά τα τρία αστράφτουν από καθαριότητα, τότε είσαι καλυμμένη.

Ξενώνες

Είτε διανυκτερεύσουν οι καλεσμένοι σου είτε απλώς θελήσουν να ξεκουραστούν για λίγο, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται καθαροί οι ξενώνες.

Καθαρά κλινοσκεπάσματα

Άλλαξε σεντόνια και μαξιλαροθήκες από την προηγούμενη μέρα και δίπλωσε ένα κουβερλί στο κάτω μέρος του κρεβατιού σε περίπτωση που θέλουν να σκεπαστούν.

Πάρε τα προσωπικά σου αντικείμενα

Απομάκρυνε τα περιττά προσωπικά αντικείμενα όπως ασιδέρωτα ρούχα ή αποσκευές και κάνε χώρο στους επισκέπτες να αφήσουν τα δικά τους και να αισθανθούν οικεία στον χώρο.

Κουζίνα

Η κουζίνα είναι η «καρδιά» του σπιτιού σου και το μέρος όπου οι καλεσμένοι θα επισκεφθούν είτε για να βάλουν νερό είτε για να σε βοηθήσουν με το σερβίρισμα είτε για να πετάξουν σκουπίδια, οπότε θα πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένη.

Καθαρές επιφάνειες

Καθάρισε πολύ καλά τις συσκευές και τα σημεία που είναι σε κοινή θέα όπως ο φούρνος, το ψυγείο και οι πάγκοι.

Πλύνε ξανά τα είδη σερβιρίσματος

Αν έχει περάσει καιρός από τότε που είχες ξανά καλεσμένους στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό τα είδη σερβιρίσματος να χρειάζονται ξανά πλύσιμο. Για αυτό ξέβγαλέ τα είτε στον νεροχύτη είτε (αν διαθέτεις φυσικά) στο πλυντήριο πιάτων.

Πατώματα

Το πάτωμα μεταφέρει όλη τη βρωμιά στο σπίτι, επομένως το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και το πολύ καλό σφουγγάρισμα είναι απαραίτητα πριν καλωσορίσουμε τους καλεσμένους.