Αν μισείς το καθάρισμα αλλά θες πάντα καθαρό & τακτοποιημένο σπίτι 5 είναι τα σωτήρια tips

Αν μισείς το καθάρισμα αλλά θες πάντα καθαρό & τακτοποιημένο σπίτι 5 είναι τα σωτήρια tips
Instagram: @apriljoy_ful

Τα tips οργάνωσης και καθαριότητας που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα σπίτι που δείχνει πεντακάθαρο. Και ας μην είναι από άκρη σε άκρη.

Υπάρχουν εκείνες οι γυναίκες που λατρεύουν τη φασίνα, που τη βλέπουν και σαν ψυχοθεραπεία με έναν τρόπο. Είναι, όμως, κι αυτές που βαριούνται όσο τίποτα άλλο το ξεσκόνισμα, το σφουγγάρισμα και κάθε είδους καθαριότητας σπιτιού, αλλά… πώς να το κάνουμε; Κάπως πρέπει να γίνει κι αυτό.

Αν ανήκεις σε αυτήν τη δεύτερη κατηγορία, αλλά είσαι maniac με την τακτοποίηση και θες να φαίνεται το σπίτι σου λαμπίκο, ακόμα και αν δεν είναι στην εντέλεια, τα παρακάτω tips είναι για εσένα.

Όχι μόνο πίσω από το ψυγείο! 4 σημεία της κουζίνας που ξεχνάς να καθαρίσεις

Τα tips για να φαίνεται το σπίτι καθαρό

Έχε πάντα πάνω-πάνω τα ρούχα και αξεσουάρ που φοράς πιο συχνά

Έτσι δεν θα χρειάζεται να ψάχνεις με τις ώρες, μα κυρίως να κάνεις άνω-κάτω τα συρτάρια σου, να βγάζεις ρούχα και να τα αφήνεις πάνω στο κρεβάτι και… άντε μετά να τα ξανατακτοποιήσεις.

https://www.instagram.com/p/B_VKJl5pf8J

Λίγη καθαριότητα κάθε μέρα

Μπορεί να σου φαίνεται κλισέ αυτή η ατάκα, αλλά όντως ισχύει. Αν καθαρίζεις ένα δωμάτιο κάθε μέρα, τότε δεν θα χρειαστεί σίγουρα μέσα στο ΣΚ να κάνεις αυτό που λέμε… γενική και να χαραμίσεις τις μέρες ξεκούρασής σου.

Να έχεις πάντα ένα συγκεκριμένο σημείο άδειο για… ώρα ανάγκης

Το να πρέπει να σταματήσεις και να σκεφτείς πού να τοποθετήσεις κάτι, αφαιρεί πολύτιμο χρόνο από τη μέρα σου και σε αγχώνει περισσότερο. Άσε που κάνει και την καθαριότητα του σπιτιού πιο δύσκολη και χρονοβόρα. Έχε, λοιπόν, πάντα έναν συγκεκριμένο χώρο, ένα σημείο που να χωράει πράγματα, ώστε να τοποθετείς ό,τι δεν χρειάζεται και δεν προλαβαίνεις εκείνη τη στιγμή να βάλεις στη θέση του.

taktopoihsh.jpg

Καθάριζε όσο μαγειρεύεις

Όσο ετοιμάζεις το φαγητό για την επόμενη μέρα μπορείς να καθαρίζεις παράλληλα τα δωμάτια του σπιτιού. Έτσι, θα κερδίζεις χρόνο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Κάνε ένα πρόγραμμα καθαριότητας

Αν δεν σε βολεύει να καθαρίζεις κάθε μέρα το σπίτι κι από λίγο, βάλε ένα πρόγραμμα. Καθόρισε, δηλαδή, μια συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας που θα την αφιερώνεις στην καθαριότητα του σπιτιού, ώστε τις υπόλοιπες να είσαι ελεύθερη να κάνεις ό,τι θέλεις.

DPG Network